ΒΑΜΒΑΚΟΥ. «Πάσχα στο χωριό ή Πάσχα στην πόλη;». Ορίστε μια από τις πιο επίκαιρες ερωτήσεις! Στη Vamvakou Revival απαντούν: Διαφορετικό και δημιουργικό Πάσχα στη Βαμβακού Λακωνίας!

Φέτος, βάζουν στόχο να γιορτάσουν μαζί, ό,τι κι αν γίνει. Είτε από κοντά είτε απόμακριά, η Vamvakou Revival φέρνει το Πάσχα από το χωριό στην πόλη και στο σπίτι σας!

Τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Εβδομάδα του Πάσχα, μοιράζονται μαζί σας τις δικές τους ιστορίες κι εμπειρίες και ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα πρωτότυπων ψηφιακών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που θα σας φέρει κοντά με τη φύση, την παράδοση και τα έθιμά μας.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης του χωριού και υλοποιείται με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Μια από τις σημαντικότερες εορτές του χρόνου πλησιάζει και όλοι ανυπομονούμε να πλημμυρίσει το σπίτι Άνοιξη και λουλούδια, να μυρίσει πασχαλινά γλυκά και να γεμίσει χρώματα.

Τη Μεγάλη Τρίτη (27/04) η Vamvakou Revival καλεί τα παιδιά 5-12 ετών να συμμετέχουν σε ένα δημιουργικό πασχαλινό εργαστήριο και να φτιάξουν χειροτεχνίες που θα στολίσουν το γιορτινό τραπέζι.

Τη Μεγάλη Τετάρτη (28/04) προετοιμαζόμαστε για το βράδυ της Ανάστασης και φτιάχνουμε μαζί, γονείς και παιδιά, με την Ποτούλα Λαφόγιαννη, τη δική μας μοναδική και ξεχωριστή λαμπάδα.

Ξέρεις από κόκκινα αυγά;

Κι όταν βάφετε τα αβγά, την Μεγάλη Πέμπτη (29/04), κρατήστε μερικά, για να πειραματιστείτε, σε ένα εορταστικό επιστημονικό εργαστήριο για παιδιά 9-14 ετών, το οποίο έρχεται από το V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) στο σπίτι σας, με την Έλενα Παλούμπα, χημικό και υπεύθυνη ΕΚΦΕ Λακωνίας. «Πιασ’ τ’ αβγό και μάθε το», λοιπόν!

Θα πιάσουμε τον Μάη;

Ναι, κάπως έτσι θα πιάσουμε τον Μάη και θα έρθουμε πιο κοντά στη φύση.

Με δημιουργικές δραστηριότητες (5/5) για παιδιά 5-12 ετών, χειροτεχνίες, λουλουδένιους μύλους και διαδικτυακά παιχνίδια, αλλά και μπαίνοντας μέσα στη φάρμα των ζώων (8/5), ένα πρόγραμμα εκπαιδευτικού θέατρου για παιδιά 5-12 ετών, με την Ελένη Ζαχοπούλου, ηθοποιό και συνεργάτιδα του Εθνικού Θεάτρου.

Το εορταστικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται, τιμώντας τις μητέρες και φτιάχνοντας μοναδικά δώρα για εκείνες, σε μια δημιουργική δραστηριότητα για παιδιά 5-12 ετών, ανήμερα της Γιορτής της Μητέρας (9/5).

Ας σας συνεπάρει η Άνοιξη που έχει ανθίσει και το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης που κρύβει μέσα του μια αισιοδοξία!

Δείτε το πρόγραμμα και πληροφορίες κρατήσεων www.vamvakourevival.org/events/

Επικοινωνία

Ομάδα Vamvakou Revival: Βαμβακού, 230 67, Λακωνία, info@vamvakourevival.org τηλ.: +30 27310 76233

www.vamvakourevival.org

Like us on Facebook @VamvakouRevival

Follow us on Instagram @vamvakourevivalorg