ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης «Η ναυμαχία του Ναβαρίνου» στο κέντρο τέχνης Καλαμάτας, κατά τη διάρκεια της οποίας παραδόθηκαν και τα βραβεία στους μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ζωγραφικής

Ο Εικαστικός Τομέας – Εικαστικό Εργαστήρι της Κ.Ε. Φάρις του Δήμου Καλαμάτας, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, σε συνέχεια προηγουμένων επιτυχημένων εικαστικών δράσεων, παρουσιάζει έκθεση παιδικής ζωγραφικής με έργα από τον 3ο Διαγωνισμό Ζωγραφικής, από μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μεσσηνίας.

Η έκθεση με τίτλο «Η Ναυμαχία του Ναβαρίνου», φιλοξενείται στο Κέντρο Τέχνης Καλαμάτας (KTK). Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο σήμερα, Παρασκευή 9 Απριλίου 2021.

Ο περσινός διαγωνισμός ζωγραφικής ήταν αφιερωμένος στην έναρξη της Επανάστασης του 1821 και συγκεκριμένα στην απελευθέρωση της Καλαμάτας. Ο φετινός διαγωνισμός είναι και πάλι αφιερωμένος σ’ ένα επίσης σπουδαίο τοπικό γεγονός, το οποίο αυτή τη φορά “σφράγισε” την ίδια την επανάσταση και συγκεκριμένα στη ναυμαχία του Ναβαρίνου. Έτσι, εκκινώντας από δύο σπουδαία γεγονότα στα οποία ο τόπος μας συμμετείχε καθοριστικά στον Αγώνα, τιμούνται οι πρόγονοί μας που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία του ελληνικού έθνους.

Το θέμα του διαγωνισμού ήταν από το βιβλίο του Μ. Οικονόμου: «Ιστορικά της Ελληνικής Παλιγγενεσίας» ή «Ό ιερός των Ελλήνων άγων».

Απονεμήθηκαν τα βραβεία του διαγωνισμού ζωγραφικής στους μαθητές και στις μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας που διακρίθηκαν, τα σχολεία των οποίων ανήκουν διοικητικά στο Δήμο Καλαμάτας, ενώ παράλληλα δόθηκε έπαινος συμμετοχής για κάθε σχολείο που συμμετείχε στο διαγωνισμό σε εκπρόσωπο του σχολείου.

Συνολικά έχουν επιλεγεί και θα εκτεθούν 300 έργα, στον χώρο του Κέντρου Τέχνης Καλαμάτας (ΚΤΚ) που θα γίνει και η βράβευση των 8 έργων όπου θα διακριθούν (τέσσερα βραβεία ανά ομάδα τάξεων).

Τα βραβεία θα αντιστοιχούν σε 9 υποτροφίες διάρκειας 3 μηνών η κάθε μια, για συμμετοχή στα τμήματα του Εικαστικού Σχολείου κα θα συμπεριλαμβάνονται όλα τα έξοδα για τα υλικά που θα χρειαστούν τόσο στη ζωγραφική όσο και στην κεραμική.

Οι νικητές του διαγωνισμού είναι:

ΟΜΑΔΑ Α:

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ, 4ο ΔΣ, ΤΑΞΗ Γ1

2ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΚΙΟΣ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, 4ο ΔΣ, ΤΑΞΗ Γ2

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΥΛΟΣ ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΟΣ, 14ο ΔΣ, ΤΑΞΗ Α2

4ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, 17ο ΔΣ, ΤΑΞΗ Α

ΟΜΑΔΑ Β:

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΑΚΟΣ, 19ο ΔΣ,ΤΑΞΗ Ε

2ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΡΦΑΝΑΚΗ, 21ο ΔΣ, ΤΑΞΗ ΣΤ1

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΑΤΑΛΙΑ-ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, 14ο ΔΣ,ΤΑΞΗ ΣΤ

4ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΖΟΥΛΙΑ ΓΚΑΣΠΑΡΟΝΙ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΒΑΜΒΑΚΑ, 10ο ΔΣ, ΤΑΞΗ ΣΤ1

Τα σχολεία που πήραν έπαινο συμμετοχής είναι:

ΝΗΠΙΑΓ.&ΔΗΜ.ΣΧΟΛ.ΒΕΡΓΑΣ

24ο ΔΗΜ.ΣΧΟΛΕΙΟ

18ο ΔΗΜ.ΣΧΟΛΕΙΟ

1ο ΔΗΜ.ΣΧΟΛΕΙΟ

12ο ΔΗΜ.ΣΧΟΛΕΙΟ

13ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ

16ο ΔΗΜ.ΣΧΟΛΕΙΟ

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

  • Κέντρο Τέχνης Καλαμάτας (KTK) εντός Εικαστικού Εργαστηρίου, Ναυαρίνου 8 Καλαμάτα, τηλ . 2721028864
  • Έκθεσης : 9/4 έως 15/5 /2021
  • Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 έως 13.00 και Σάββατο 11.00 έως 15.00.