ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Στον Δήμο Μονεμβασίας βρέθηκε την Πέμπτη 8/4 ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης.

Πρώτη στάση οι Μολάοι, όπου στο Δημαρχείο συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη.

Τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα συνεργασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Μονεμβασίας, όπως η υπό εκπόνηση μελέτη ανάπλασης της οδού από την Γέφυρα έως την Πύλη του Κάστρου Μονεμβασίας, το υπό δημοπράτηση έργο της στερέωσης των βραχωδών πρανών του Κάστρου Μονεμβασίας, τα έργα οδοποιίας που υλοποιούνται, αλλά και προγραμματίζονται σε περιοχές του Δήμου.

Δεύτερη στάση, Μονεμβάσια.

Στη Μονεμβασιά, συνοδευόμενος από στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Λακωνίας, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον αντιδήμαρχο Μονεμβασίας Σταύρο Χριστάκο και τη συμμετοχή της δημοτικής συμβούλου Μαρίας Χαραμή, του προέδρου της Κοινότητας Παναγιώτη Γράφου και του αντιπροέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γιώργου Μπουτέρη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου στη Μαρίνα της Μονεμβασίας και ο προγραμματισμός νέων έργων που πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα και περιλαμβάνουν την διαμόρφωση του χερσαίου τμήματος, την κατασκευή νέας κάθετης προβλήτας και την απαραίτητη θωράκιση τμημάτων της μαρίνας.

Συζητήθηκε επίσης η βελτίωση του οδικού τμήματος Άγιος Φωκάς – Μονεμβάσια, για το οποίο επίκειται δημοπράτηση της μελέτης.

Το προσεχές χρονικό διάστημα θα υπάρξει συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου.

Κατά την επίσκεψή του στα λιμενικά έργα μίλησε και με ψαράδες της περιοχής, που του εξέφρασαν συγκεκριμένα αιτήματά τους.

Ο κ. Βερούτης δεσμεύτηκε, αφού τα εξετάσει, να τα ικανοποιήσει.