ΛΑΚΩΝΙΑ. Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Λακωνία, η διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε δικαιούχους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, για τον μήνα Απρίλιο.

Ο πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ / FEAD).

Η διανομή, διήρκησε από 12/4 έως 16/4.

Πραγματοποιήθηκε σε προκαθορισμένα σημεία και ώρες στους Δήμους Σπάρτης (Διοικητήριο Π.Ε. Λακωνίας), Ανατολικής Μάνης, Ευρώτα, Μονεμβασίας (Μολάοι και Νεάπολη) και Ελαφονήσου, καθώς και κατ’ οίκον στον ιστό της πόλης της Σπάρτης.

Από τους συνολικά 1.597 δικαιούχους - ωφελούμενους του προγράμματος, παρέλαβαν οι 1.369 τα προϊόντα.

Τα αδιάθετα νωπά προϊόντα χορηγήθηκαν, σύμφωνα με την αριθ. πρωτ. οικ.88836/01-04-2021 απόφαση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, σε δομές κοινωνικής φροντίδας χωρικής αρμοδιότητας της Π.Ε. Λακωνίας.

Το πρόγραμμα ΤΕΒΑ στοχεύει στη μείωση του αριθμού των ατόμων που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας ή/και υφίστανται υλικές στερήσεις και στηρίζει δράσεις που αποσκοπούν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελούμενων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συνέβαλλαν, με την άριστη συνεργασία τους, στην απρόσκοπτη εκτέλεση και ολοκλήρωση της διανομής και ιδιαίτερα:

Τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

Τους Δήμους του νομού Λακωνίας, που αποτελούν τους κοινωνικούς εταίρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο πρόγραμμα.

Την Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας και τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

«Ευχόμαστε τέτοιου είδους προγράμματα να συνεχίσουν με επιτυχία τη δράση τους, όμως επιτυχία για εμάς και ευχή θα είναι να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερους συμπολίτες μας που θα έχουν ανάγκη κοινωνικής προσέγγισης και υποστήριξης», ολοκλήρωσε ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας.

[Δείτε στο notospress.gr καθημερινά όλες τις ειδήσεις για τη Λακωνία στην ενότητα «Συμβαίνει στο νησί του Πέλοπα»]