ΣΠΑΡΤΗ. Ο Γιώργος από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης, η Αναστασία από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αρεόπολης, ο Δημήτρης από την Γ’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου Κροκεών, η Νίνα από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης και ο Αθανάσιος από τη Δ’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ιωάννη, είναι οι νικητές της Δράση Γνώσης για την 1η Μάη - Εργατική Πρωτομαγιά, που διοργάνωνε το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Οι 5 λιλιπούτειοι νικητές, ύστερα από κλήρωση, κερδίζουν από ένα tablet, το οποίο θα αποσταλεί από αύριο στις οικίες τους.

Όπως περιγράφει ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λακωνίας, κ. Νίκος Μηνακάκης, «…Είχαμε αρκετά καλή συμμετοχή, σε πρώτη φάση, με ζωγραφιές, πιστεύω ότι θα το θεσμοθετήσουμε και του χρόνου θα έχουμε ακόμη περισσότερα (έργα) και θα μπορέσουμε και να τα αναρτήσουμε…».

Για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων, δεν αναφέρονται τα επώνυμα των χαρούμενων νικητών.

Υπενθυμίζεται, πως το Εργατικό Κέντρο, οργάνωσε μια δράση γνώσης για τους αγώνες της Εργατικής Τάξης, προσκαλώντας όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημοτικών σχολείων της Λακωνίας να στείλουν μια ζωγραφιά ή ένα κείμενο με θέμα την Εργατική Πρωτομαγιά.

Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαΐου 2021, στον χώρο του Εργατικού Κέντρου, ημέρα Παλλακωνικής απεργίας, μετά τη λήξη της Παλλακωνικής συγκέντρωσης.

Αξιέπαινη η πρωτοβουλία, σε καιρούς δύσκολους, σαν αυτούς που διανύουμε.

Δ.Π.

[Δείτε στο notospress.gr καθημερινά όλες τις ειδήσεις για τη Λακωνία στην ενότητα «Συμβαίνει στο νησί του Πέλοπα»]