ΛΑΚΩΝΙΑΣ. Εκδήλωση με την ευκαιρία των 76 χρόνων από τη συντριβή του φασισμού διοργάνωσαν οι κομματικές οργανώσεις Λακωνίας ΚΚΕ-ΚΝΕ και το τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, στο μνημείο για τους 118 στο πάρκο του ΟΤΕ στη Σπάρτη, καθώς και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο που υπάρχει στο Νοσοκομείο Σπάρτης.

Αντίστοιχες συμβολικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στον Πασσαβά του Γυθείου και στη Γκαγκανιά Μολάων, «…στον χώρο που ο ΕΛΑΣ ξεπάστρεψε τον Ναζί στρατηγό και τη συνοδεία του».

Η Μαριάννα Μοίρα, κεντρική ομιλήτρια και στέλεχος της ΚΝΕ, τόνισε τις θυσίες εκατομμυρίων αγωνιστών στη μάχη κατά του φασισμού, καθώς και τη σημαντική συμβολή στον αγώνα των κομμουνιστών της Λακωνίας.

Είπε η κα Μοίρα:

«Όσο και αν επιδιώκουν οι δυνάμεις της αντίδρασης και του ιμπεριαλισμού να ξεχαστεί η αντιφασιστική εποποιία των λαών, η 9 του Μάη παραμένει βαθιά χαραγμένη στις καρδιές όλου του κόσμου ως η μέρα που η ανθρωπότητα έβαζε τέρμα στην εγκληματική εξάπλωση του φασισμού.

Φέτος την 9η του Μάη του 2021 τη γιορτάζουμε μέσα στις δύσκολες για την εργατική τάξη και τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά με το βλέμμα όλων μας στραμμένο στην επόμενη μέρα κατά την οποία θα έρχεται στην επικαιρότητα όλο και πιο επιτακτικά το βασικό δίλημμα, το βασικό ερώτημα που χρειάζεται απάντηση:

«Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα;».

Εμείς απαντάμε: «Σοσιαλισμός!».

Χρειάζεται μια νέα κοινωνία δίκαιη, με την εργατική τάξη, τον λαό πραγματικά στην εξουσία.

Για να προστατεύει την υγεία του λαού, για να υπάρχει ευημερία στον ελληνικό λαό.

76 χρόνια μετά, η μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών μπορεί να δώσει ώθηση στη μελέτη της ιστορίας και στην αναζήτηση της αλήθειας για τις πραγματικές αιτίες των πολέμων και τη άνοδο του φασισμού, για το δυνάμωμα της λαϊκής πάλης».

[Δείτε στο notospress.gr καθημερινά όλες τις ειδήσεις για τη Λακωνία στην ενότητα «Συμβαίνει στο νησί του Πέλοπα»]