ΛΑΚΩΝΙΑ. Με γοργά βήματα εξελίσσονται οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας στο εθνικό οδικό δίκτυο της Λακωνίας. Οι εργασίες περιλαμβάνουν νέους ασφαλτοτάπητες, διαγραμμίσεις, στηθαία ασφάλειας και σήμανση των οδών.

Σε ποια σημεία «εκτελούνται έργα»;

Αυτές τις ημέρες υλοποιούνται εργασίες στα εξής σημεία του οδικού δικτύου της Λακωνίας:

  • Ε.Ο. Σπάρτης – Καλαμάτας, σε ολισθηρό τμήμα της οδού πριν την Τρύπη
  • Ε.Ο. Σπάρτης – Μονεμβάσιας και συγκεκριμένα σε τμήματα πεπαλαιωμένων καταστρωμάτων της ευθείας Μολάοι – Συκιά, τμήμα που διέρχεται πλησίον παράκαμψης Αγγελώνα καθώς και στην περιοχή της Κεραμωτής.

Θα ακολουθήσουν εργασίες σε τμήμα της εισόδου της Μονεμβασιάς.

Με εκείνη την καθίζηση στον Δήμο Ευρώτα, τι έγινε;

Μέσα από τις ενεργές εργολαβίες συντηρήσεως των οδών της Π.Ε. Λακωνίας, αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα καθίζησης της οδού μετά τη γέφυρα του Βασιλοποτάμου, στον Δήμο Ευρώτα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θοδωρής Βερούτης, που παρακολουθεί στενά την υλοποίηση των έργων δήλωσε:

«Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη στην Περιφερειακή Ενότητα έργο συντήρησης των εθνικών οδών, προϋπολογισμού 1.200.000 €, μέσα από το οποίο ο η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων προσπαθεί να βελτιώσει προβληματικά τμήματα, λαμβάνοντας υπόψη τις προτεραιότητες που θέτουν οι υποδείξεις της Τροχαίας, για τα επικίνδυνα σημεία, καθώς και οι αυτοψίες των μηχανικών της Π.Ε. Λακωνίας».

Παράλληλα, την Τετάρτη 12 Μαΐου, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, διενεργήθηκαν τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests), ύστερα από πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη.

Τα 99 rapid tests αποδείχθηκαν στο σύνολό τους αρνητικά.

Τα τεστ πραγματοποιήθηκαν υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.

Αφορούσαν σε υπαλλήλους τόσο της Π.Ε. Λακωνίας, όσο και του Δήμου Σπάρτης, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας και του ΚΕΣΥ Λακωνίας, οι υπηρεσίες των οποίων φιλοξενούνται στο κτήριο του Διοικητηρίου

Ο Θοδωρής Βερούτης, που υποβλήθηκε και ο ίδιος σε τεστ, αφού ευχαρίστησε την Σταθούλα Αραχωβίτη, υπεύθυνη συντονίστρια της Κινητής Ομάδας Υγείας Σπάρτης, καθώς και το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα της Π.Ε. Λακωνίας, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Η σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, σαφώς προκαλεί σε όλους μας αισιοδοξία, αλλά δεν σηματοδοτεί και τη λήξη της πανδημίας.

Αντιθέτως, θα πρέπει να μας κρατά σε συνεχή εγρήγορση και επαγρύπνηση.

Συνεπώς, είναι επιβεβλημένη η ανάγκη τήρησης όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας από την εξάπλωση της νόσου Covid-19.

Η Π.Ε. Λακωνίας, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση θέτοντας την ασφάλεια των εργαζομένων και του συναλλασσόμενου κοινού ως άμεση προτεραιότητα».

[Δείτε στο notospress.gr καθημερινά όλες τις ειδήσεις για τη Λακωνία στην ενότητα «Συμβαίνει στο νησί του Πέλοπα»]