ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Η όμορφη θέα από το βουνό κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους, από το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων μέχρι την Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου, έκανε τη διαδρομή ακόμη πιο ενδιαφέρουσα για τα μέλη του Ευκλή, καθώς είχαν να διανύσουν συνολική απόσταση 13 χιλιομέτρων, σε υψόμετρο 1700 μέτρων!

Το μονοπάτι που ακολούθησαν δεν ήταν ήπιο σε όλη του την έκταση, καθώς ακολουθούσαν κομμάτια κακοτράχαλου κατηφορικού περάσματος, κάτι το οποίο δεν εμπόδισε τους φυσιολάτρες να απολαύσουν τη φύση μιας και την είχαν στερηθεί για μεγάλο διάστημα, λόγω της πανδημίας.

«Στο τέλος εμφανίστηκε μπροστά μας επιβλητική και μεγαλοπρεπής η Μόνη του Μεγάλου Σπηλαίου για να μας θυμίσει την παράδοσή μας και την ιστορία μας, καθώς η Μονή θεωρείται η αρχαιότερη στην Ελλάδα και αποτέλεσε φάρο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού κατά την επανάσταση του 1821», αναφέρει χαρακτηριστικά η Αγγελική Ματσούκα-μέλος του Συλλόγου Πεζοπόρων «Ευκλής».

*Από τον Σύλλογο, ιδιαίτερες ευχαριστίες δίνονται στο μέλος και οδηγό της πεζοπορίας, Κωνσταντίνο Θερμό, για τις ασφαλείς οδηγίες στο μονοπάτι παρόλο, που η σήμανσή του ήταν ανεπαρκής.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις