ΣΠΑΡΤΗ. Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28/5, η ανοικτή συγκέντρωση που διοργάνωσε το ΚΚΕ Λακωνίας, στην Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης.

Η συγκέντρωση, που ήταν ένα ζωηρό κάλεσμα μαζικού ξεσηκωμού σε κάθε εργάτη και εργάτρια, στους ανέργους, στους νέους και τις νέες, στους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες της πόλης και της υπαίθρου, είχε ομιλητή τον κ. Τριαντάφυλλο Ζάβαλη, Γραμματέα της Τ.Ε Λακωνίας του ΚΚΕ.

Ο κ. Ζάβαλης αποδόμησε τον νέο αντεργατικό νομοσχέδιο του κ. Χατζηδάκη.

Ο νόμος χαρακτηρίστηκε ως «πολεμικό ανακοινωθέν της Κυβέρνησης κατά των εργαζομένων» και απορρίφθηκε.

Το ΚΚΕ τονίζει:

«Το νομοσχέδιο γράφτηκε κατά παραγγελία του Κεφαλαίου και της Ε.Ε.

Τα νέα μέτρα είναι προϋπόθεση για την ένταξη της Ελλάδας στο Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, την οποία χαιρέτισαν όλα τα κόμματα, πλην ΚΚΕ.

Οι πόροι του Ταμείου θα κατευθύνονται στις μεγάλες εταιρείες της πράσινης και της ψηφιακής μετάβασης. Ο λαός θα πληρώνει για κάθε εκταμίευση από το Ταμείο της Ε.Ε.».

Από το ΚΚΕ, αναφέρουν πως με αυτή την εκδήλωση, οι εργαζόμενοι:

«Διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους να μην επιτρέψουν στην κυβέρνηση της ΝΔ η οποία, παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να μετατρέψει τους εργαζόμενους σε “Σκλάβους στον 21ο αιώνα” για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Διαβεβαίωσαν ότι θα συνεχίσουν όλες τις επόμενες ημέρες με αποφασιστικότητα , μαχητικότητα και πίστη στο δίκιο της εργατικής τάξης, να δίνουν τη μάχη να φτάσει παντού το μήνυμα για το τι φέρνει αυτό το νομοσχέδιο-έκτρωμα, με επόμενο σταθμό την οργάνωση και επιτυχία της απεργία στις 3 Ιουνίου, ημέρα Πέμπτη».

Μετά την ομιλία, ακολούθησε πορεία στον κεντρικό δρόμο της πόλης της Σπάρτης όπου ακούστηκαν συνθήματα όπως:

«Ο καπιταλισμός σου κλέβει τη ζωή, διευθέτηση δεν παίρνει, μόνο ανατροπή», «Με τη δύναμή σου απάντησε λαέ-Τώρα αντεπίθεση με το ΚΚΕ», «Η σύγχρονη δουλειά μοιάζει με σκλαβιά, δούλοι δε θα γίνουμε για τ’ αφεντικά».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις