ΣΠΑΡΤΗ. Κανείς δεν θέλει να πιστέψει ότι στον Δήμο Σπάρτης υπάρχουν πολλά μέτρα και σταθμά για τα παιδιά ανάλογα την γειτονιά που ζουν. Επίσης κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι στον Δήμο Σπάρτης αδιαφορούν για τα στοιχειώδη που πρέπει να παρέχει ένα δήμος στα παιδιά. Επίσης εικάζουμε ότι πρόκειται για αστοχία και αβλεψία και όχι για προκλητική αδιαφορία που θα άφηνε εκτεθειμένους ανεπανόρθωτα τον Πέτρο Δούκα και τους συνεργάτες του.

Κάτοικοι από τις παλαιές Εργατικές Κατοικίες της Σπάρτης, κάλεσαν το notospress να διαπιστώσει την κατάσταση στην Παιδική Χαρά και το γηπεδάκι μπάσκετ. Ο ρεπόρτερ με έκπληξη διαπίστωσε ότι ο χώρος έχει εγκαταλειφθεί και μαζί και τα παιδιά που παίζουν σε αυτόν. Παιδιά που μπροστά σε αυτή την δραματική κατάσταση λιγοστεύουν αναζητώντας άλλες μακρινές γειτονιές για το παιχνίδι τους.

Όργανα διαλυμένα, όσα λειτουργούν κακοσυντηρημένα κι επικίνδυνα, χόρτα και βάτα παντού. Χώρος ακατάλληλος για παιδιά. Αυτό που προξένησε εντύπωση ήταν το φρεσκοβαμμένο γήπεδο του μπάσκετ. Ωστόσο γρήγορα μάθαμε ότι την δαπάνη και την εργασία για το βάψιμο ανέλαβε δημότης, γέννημα και θρέμμα των Εργατικών Κατοικιών για να μπορούν στοιχειωδώς να παίζουν τα παιδιά…

Κύριε δήμαρχε Σπάρτης όταν βρείτε χρόνο, πάρτε για λίγιο την ματιά σας από τα 5άστερα γήπεδα της Σπάρτης, και δείτε και τις γειτονιές του μόχθου και του γιατί όχι και του πόνου… Δεν θέλουμε να φανταστούμε ότι και τα παιδιά της Σπάρτης είναι παιδιά ενός κατώτερου… δημάρχου!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις