ΛΑΚΩΝΙΑ. «Την ώρα που η Κυβέρνηση επαίρεται για την ψηφιακή διαχείριση όλων των υπηρεσιών, στην Τρίπολη δουλεύουν με Windows 2000», σχολίασε με νόημα ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Στ. Αραχωβίτης ύστερα από την επίσκεψή του στην Τοπική Διεύθυνση ΕΦΚΑ Αρκαδίας την Παρασκευή, 4/6.

Και πρόσθεσε:

«Προτιμά, η Κυβέρνηση, να προσλαμβάνει αστυνομικούς ως ανθρωποφύλακες μέσα στα Πανεπιστήμια, παρά να προσλαμβάνει στελέχη στον ΕΦΚΑ ώστε να αποδίδονται οι συντάξεις στην ώρα τους!».

Ο κ. Αραχωβίτης, αφού «εγκαίρως και εγγράφως, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου» ενημέρωσε για την επίσκεψή του αυτή, συναντήθηκε με την Διευθύντρια κα. Κουτουζή, με τον προϊστάμενο συντάξεων κ. Μαλλίρη, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Δ.Σ των εργαζομένων και τον προϊστάμενο ΚΕΑΟ κ. Μπαμπίλη.

Επίσης επισκέφθηκε τα τμήματα, συνομιλώντας με τους εργαζομένους.

Έλλειψη προσωπικού

Οι εργαζόμενοι υπέδειξαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ιδιαίτερα αυτό της δραματικής έλλειψης προσωπικού, που έχει σαν αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών αλλά και την ραγδαία αύξηση του χρόνου αναμονής για την έκδοση συντάξεων.

Η απόλυση των συμβασιούχων που είχαν προσληφθεί με το πρόγραμμα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ επέφερε μάλιστα καίριο πλήγμα.

«Η έλλειψη προσωπικού είναι τόση, που παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υπαρχόντων υπαλλήλων, τα προβλήματα στη λειτουργία της υπηρεσίας είναι μεγάλα και αν δεν υπάρξουν άμεσα προσλήψεις αυτά θα μεγιστοποιηθούν», αναφέρθηκε.

Επιπλέον, «… έχουμε και τη δημιουργία νέων αρμοδιοτήτων, χωρίς την αντίστοιχη στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό, υπάλληλοι χωρίς την παραμικρή τεχνογνωσία για την διαχείριση συνταξιοδοτικών και άλλων διοικητικών θεμάτων».

Νομός Αργολίδας

Έχει φανεί πως σοβαρό πρόβλημα υπάρχει επίσης και στον Νομό Αργολίδας όπου δεν υφίσταται τμήμα ΚΕΠΑ και δημιουργεί πρόβλημα τόσο στους πολίτες, όσο και στο προσωπικό της Τρίπολης που απασχολεί προσωπικό για να καλύψει το διοικητικό κενό.

«Αποτέλεσμα αυτής της δυσλειτουργίας είναι να ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι και ταυτόχρονα να υπάρχει μια τεράστια και ακατανόητη σπατάλη δυνάμεων στο προσωπικό», περιγράφει ο κ. Αραχωβίτης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις