ΣΚΑΛΑ. Στη Σκάλα, πρωτεύουσα του Δήμου Ευρώτα, βρέθηκε ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Στ. Αραχωβίτης, το Σάββατο 5 Ιουνίου, Ημέρα Περιβάλλοντος.

Ποιους είδε

Ο κ. Αραχωβίτης, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Δήμο Βέρδο, την πρόεδρο της Τ.Κ. Σκάλας κα Κούρλα, τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών κ. Φιφλή, τον πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. «Νικηφόρος Βρεττάκος» κ. Λυμπέρη καθώς και με τους δημοτικούς συμβούλους Δημήτρη Νταλιάνη, Π. Παπαγιαννοπούλου και Τ. Νταλιάνη.

Πρώτα με τους κατοίκους

Ύστερα από πρόσκληση της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δήμου Ευρώτα, αρχικά συναντήθηκε με κατοίκους της περιοχής «Αφανιά».

Συνομίλησε με τους κατοίκους οι οποίοι έχουν λάβει αγωγές από το Ελληνικό Δημόσιο σχετικά με το ιδιοκτησιακό θέμα των ακινήτων τους που έχει προκύψει με την εγγραφή στο Εθνικό Κτηματολόγιο.

Υπογράμμισε ο Σταύρος Αραχωβίτης:

«Η κτηματογράφηση ανέδειξε παθογένειες και εκκρεμότητες του ελληνικού κράτους που ανάγονται στην σύστασή του. Δεν έπρεπε να έχουμε φτάσει στην άσκηση αγωγών στους κατοίκους απ΄ το Ελληνικό Δημόσιο για τα ακίνητά τους, που έχουν οικοδομήσει νόμιμα, δανειοδοτηθεί, μεταβιβάσει, καταβάλλει φόρους και εν τέλει διαθέτουν έγγραφα του ίδιου του Δημοσίου.

Δεν πρόκειται για περίπτωση αυθαίρετης καταπάτησης δημόσιας γης αλλά για παραχώρηση. Η ανεύρεση δίκαιης λύσης βρίσκει ομόφωνα σύμφωνη την τοπική κοινωνία, τη δημοτική διοίκηση και όλους τους θεσμικούς φορείς.

Η μόνη λύση είναι η νομοθετική ρύθμιση του θέματος και η ανάληψη σχετικής πρωτοβουλίας από την Κυβέρνηση.

Εμείς από την πλευρά μας θα φέρουμε άμεσα το θέμα στη Βουλή προκειμένου να προτρέψουμε την Κυβέρνηση σε αυτήν την κατεύθυνση».

Ενημέρωση από τον Δήμαρχο

Ο Δήμαρχος, Δήμος Βέρδος, ενημέρωσε τον βουλευτή για την πορεία υλοποίησης των έργων αγροτικής οδοποιίας, δηλαδή:

  • Την αποκατάσταση ζημιών Οδικού Δικτύου, αρμοδιότητας Δήμου Ευρώτα Ν. Λακωνίας που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου 2016
  • Την αποκατάσταση ζημιών Αγροτικής Οδοποιίας Δ.Κ. Σκάλας, προϋπολογισμού 300.000 €.

Ο βουλευτής, αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο και τα στελέχη του Δήμου για την ξενάγηση και την ενημέρωση, προέβη στην εξής δήλωση:

«Η αντιπλημμυρική προστασία των κατοίκων, της περιουσίας τους και ευρύτερα της περιοχής των νότιων τμημάτων του Δήμου Ευρώτα που περιλαμβάνει Ζώνη Natura, αποτελεί προτεραιότητα, τόσο για την δημοτική αρχή όσο και για την πολιτεία.

Η αποκατάσταση των ζημιών από τις παλαιότερες πλημμύρες που ολοκληρώνεται και η αντιπλημμυρική μελλοντική θωράκιση, επιτυγχάνεται διά και επιβάλλει τη συνεργασία όλων των θεσμικών αρχών».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις