ΠΥΡΓΟΣ. Μηνύματα ζωής, αισιοδοξίας και αγάπης στάλθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποίησε ο Δήμος Πύργου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επιβίωσης από τον Καρκίνο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή σε συνεργασία με το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Πύργου και τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, παρουσία βουλευτών, αυτοδιοικητικών, διακεκριμένων γιατρών, καθώς και πολιτών που ανταποκρίθηκαν ένθερμα στο κάλεσμα.

Το βασικό πάνελ των ομιλητών της εκδήλωσης που παρουσίασε και συντόνισε η Μαρία Φίλη - η οποία μοιράστηκε με το κοινό την προσωπική της εμπειρία με τη μάχη που έδωσε πριν χρόνια με τον καρκίνο και βγήκε νικήτρια - πλαισίωσαν ο Ογκολόγος Παναγιώτης Γκινόπουλος, η Γαστρεντερολόγος Βασιλική Δήμου και η ψυχολόγος Έλενα Παναγούλια.

Ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, έστειλε το μήνυμα της ημέρας, τονίζοντας ότι κάθε χρόνο σε ολοένα και περισσότερες μάχες κατά του καρκίνου οι ασθενείς βγαίνουν νικητές. Επισήμανε όμως ότι δεν μπορούμε πάντα να νικήσουμε το «τέρας» αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν οφείλουμε να αγωνιζόμαστε και υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο της επιστήμης. Έκανε μάλιστα ιδιαίτερες αναφορές στους αγώνες που οφείλει η αυτοδιοίκηση να κάνει ως ύψιστος κοινωνικός φορέας στον τομέα της Υγείας και δήλωσε κατηγορηματικά ότι σύντομα θα επαναφέρει το θέμα ίδρυσης Ογκολογικού Ιατρείου με τη συμβολή της Μητρόπολης Ηλείας.

«Εμείς ως Δήμος και ως κοινωνικός φορέας έχουμε εγκαινιάσει μια τακτική ζωντανής επικοινωνίας με τους πολίτες για όλα τα μεγάλα θέματα που αφορούν την κοινωνία. Και το πρώτο κοινωνικό θέμα είναι η υγεία. Δεν μπορούμε να είμαστε αδιάφοροι γραφειοκράτες σε ζητήματα ζωής και θανάτου. Κάποιοι δεν θέλουν να συγκρουστούν, δεν θέλουν να χαλάσουν τις ισορροπίες με τη δικαιολογία ότι δεν είναι αρμοδιότητα των αυτοδιοικητικών. Μα είναι δυνατόν να μην είναι δική μας ευθύνη η ζωή των συμπολιτών μας; Γι’ αυτό και προσπαθήσαμε με την πρωτοβουλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό, να ιδρύσουμε το Ογκολογικό Ιατρείο σε μια λογική πρόληψης.

Όμως δεν ξέρω αν ήταν…ταπεινά τα κίνητρα κάποιων που και σ’ αυτό τον τομέα έπαιξαν το ρόλο τους. Εμείς όμως θα επανέλθουμε, και δια ζώσης και εγγράφως, τόσο στη διοίκηση του Νοσοκομείου όσο και στον Ιατρικό Σύλλογο και όπου χρειαστεί, να υιοθετηθεί αυτή η άποψη στο πλαίσιο της νομιμότητας και να οργανωθεί ένα τέτοιο ιατρείο. Και όσοι αρνηθούν να λογοδοτήσουν στην τοπική κοινωνία. Και ο καθένας θα κριθεί για τις ενέργειές του»!

Το κοινό ευχαρίστησε θερμά η «ψυχή» της διοργάνωσης αυτής της εκδήλωσης και άμισθη σύμβουλος του Δήμου Πύργου Φλώρα Παπαγιαννάκη, η οποία υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη Ημέρα είναι μια ημέρα αισιοδοξίας και αγάπης για όσους νίκησαν τον καρκίνο, αλλά και όλους όσοι δίνουν ακόμη αυτή τη μάχη.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Αιδεσιμότατος πατέρας Ηλίας -εκπροσωπώντας τον Σεβασμιότατο - ο βουλευτής Ηλείας του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, ο δήμαρχος Γαστούνης Ανδρέας Μαρίνος και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Χρήστος Γιαννικούλης. Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς ήταν και η παρουσία στο βάθρο της κ. Πατσούρη η οποία επίσης μοιράστηκε την εμπειρία της με το κοινό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος της εκδήλωσης ο υπεύθυνος του Γραφείου Εθελοντισμού Γιάννης Πλεμμένος με τη βοήθεια των μικρών εθελοντών πραγματοποίησαν την κλήρωση για 12 δωρεάν επισκέψεις-εξετάσεις που πρόσφεραν αφιλοκερδών καταξιωμένοι γιατροί του Πύργου.

Οι γιατροί που πρόσφεραν τις δωρεάν επισκέψεις-εξετάσεις είναι οι εξής:

Νίκος Κατσαρός, Ιατρική Μέριμνα Δυτ.Ελλάδος, Λεωνίδας Λεοναρδόπουλος, Δώρα Δημήτρουλα, Κώστας Καλλιόδης, Βασιλική Δήμου, Νίκος Δημόπουλος, Αγλαΐα Σκούτα, Νίκος Τερζόπουλος, Χρήστος Γιαννικούλης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις