ΓΥΘΕΙΟ. Η Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου, στις 6 Ιουνίου, στάθηκε η αφορμή για τη συμμετοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης στον 1ο Ποδηλατικό Γύρο – Virtual Edition.

Έναν Ποδηλατικό Γύρο που διοργάνωσε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών (Κ.Ε.Φ.Ι.), ανήμερα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας.

Με σύνθημα «Τρέχουμε πιο Γρήγορα από τον Καρκίνο»

Οι συμμετέχοντες ποδηλάτες έδωσαν ραντεβού στο Περιβολάκι Γυθείου και με το σύνθημα «Τρέχουμε πιο Γρήγορα από τον Καρκίνο», έστειλαν μήνυμα ελπίδας σε όσους δίνουν τη μάχη τους.

Πρόληψη

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες ανέδειξαν τη σημασία της άσκησης και της προπόνησης στην πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση, τη θεραπεία των ογκολογικών ασθενειών αλλά και την επανένταξη των επιζησάντων στην κοινωνία.

Οι ενδείξεις ολοένα και περισσότερων ερευνών καταδεικνύουν τις θετικές συνέπειες της γυμναστικής ως μέσο περιφρούρησης της σωματικής και ψυχικής υγείας των καρκινοπαθών.

Με την καθοδήγηση των αρμόδιων γιατρών, κάθε ασθενής μπορεί να επωφεληθεί από τις ευεργετικές ιδιότητες ενός συνολικά προσαρμοσμένου τρόπου ζωής.

Όπως αναφέρεται, «…Σκοπός είναι η δράση αυτή να γίνει θεσμός και να αποτελέσει ένα ακόμα εφαλτήριο στη μάχη κατά του καρκίνου».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις