ΣΠΑΡΤΗ. Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 13/6 στο μαρτυρικό χωριό των Αγίων Αναργύρων (Ζούπενα) του Δήμου Σπάρτης, εκδηλώσεις μνήμης και τιμής προς τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας της 5ης Ιουνίου του 1944.

Δοξολογία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κκ. Ευστάθιος.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων στην κεντρική πλατεία του χωριού, προσκλητήριο νεκρών, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και ο Εθνικός Ύμνος.

Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε ο εκπαιδευτικός- συγγραφέας κ. Βασίλειος Βλαχάκος.

Μικρή δεξίωση παρατέθηκε μετά το πέρας των εκδηλώσεων.

«Να τιμούμε τους νεκρούς μας, να θυμόμαστε και να μαθαίνουμε, για να μην ζήσει κανείς τα ίδια», δήλωσε ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, οι Βουλευτές Λακωνίας, κ.κ Νεοκλής Κρητικός και Σταύρος Αραχωβίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, κ. Θεόδωρος Βερούτης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, κ. Νίκων Τζινιέρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης κ. Σπυρίδων Μοιράγιας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίων Αναργύρων κ. Γεώργιος Φλώρος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γεωργία Δεδεδήμου, Γεωργία Ζαχαράκη-Αναστασοπούλου, Αθανάσιος Καρλαύτης, Χρήστος Κανακάκος, η Περιφερειακή Σύμβουλος, κ. Ντία Τζανετέα, ο τ. Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, η Πρόεδρος του Ν.Π. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, κ. Ελένη Δαράκη καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ιωάννης Μαντζουράνης, Νικόλαος Φλώρος και Γεώργιος Κουρεμπής.

Επίσης, το «παρών» έδωσαν ο Αντισυνταγματάρχης Νεκτάριος Βασιλειάδης, ως εκπρόσωπος του Ανώτερου Στρατιωτικού Διοικητή Λακωνίας, ο Υπαστυνόμος Γεώργιος Τσαρούχας, ως εκπρόσωπος του Αστυνομικού Δ/ντή Λακωνίας, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΠΕ Λακωνίας κ. Γεώργιος Αλικάκος, μέλη των οικογενειών των θυμάτων του ολοκαυτώματος και πλήθος κόσμου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις