ΣΠΑΡΤΗ. Εργαζόμενοι από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σπάρτης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα σε συλλαλητήριο που απηύθυναν το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Λακωνίας και η ΔΑΣ, παράταξη του ΠΑΜΕ στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λακωνίας , ενάντια στο «νομοσχέδιο – έκτρωμα» Χατζηδάκη, για τα εργασιακά.

Στο συλλαλητήριο, στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης την Τετάρτη 16/6, μίλησε ο Γιώργος Κυριακάκης εκλεγμένος στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λακωνίας με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ και ο Πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Λακωνίας Βασίλης Σαραντόπουλος.

Μεταξύ άλλων ο Γιώργος Κυριακάκης ανέφερε: «Τη περασμένη Πέμπτη η πόλη μας πλημμύρισε από απεργούς στη μεγαλύτερη συγκέντρωσή μας που είχαμε τα τελευταία χρόνια. Δείξαμε ένα κομμάτι από την τεράστια δύναμη μας, διατρανώσαμε ότι αυτό το νομοσχέδιο είναι για τα σκουπίδια.

Σήμερα, και στη Σπάρτη ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα και δίνουμε την απάντηση στην εργοδοσία και την κυβέρνηση, στους ανθρώπους τους μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Τα ζωντανά σωματεία, οι ταξικές δυνάμεις, οι εργαζόμενοι που προβληματίζονται για τα μέτρα που θέλουν να περάσουν, είμαστε εδώ για να δώσουμε μια καθαρή απάντηση. Αυτός ο νόμος έκτρωμα δεν θα περάσει! Η εργατική τάξη θα τον καταργήσει στην πράξη με τους αγώνες της!».

Ο Βασίλης Σαραντόπουλος

«Καταγγέλλουμε τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, που αντί για κλιμάκωση του αγώνα και ενάντια στις αγωνιστικές διαθέσεις των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων που απέργησαν στις 10 Ιούνη και σε συνεννόηση με κυβέρνηση και εργοδοσία, αποφάσισαν τη λήξη των αγώνων, τους οποίους και υπονόμευαν από την αρχή», τόνισε ο Βασίλης Σαραντόπουλος.

Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε μαχητική και με παλμό πορεία στους δρόμους της Σπάρτης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις