Γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος

Εντάξει, παιδιά, ας μην το κάνουμε, τώρα, θέμα! …Υπάρχουν άλλα σοβαρά ζητήματα να ασχοληθούμε!

Έγραψα, προσφάτως, ένα κείμενο με τίτλο «Οι Ντιούκς στη Σπάρτη» με αφορμή ένα αυτοκίνητο που βρίσκεται στην πόλη μας και μοιάζει με το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι Ντιουκς στην τηλεοπτική σειρά του ’80, «Dukes of Hazzard» κι έγινε… «σεισμός»!!!

Οι περισσότεροι (εντυπωσιακά πολλοί) «είδαν» το νόημα του άρθρου που ήταν μια νοσταλγική ματιά στην τηλεοπτική σειρά του ’80 που αγαπήθηκε κι άφησε ανεξίτηλες αναμνήσεις .

Υπήρξαν κι εκείνοι που εστιάστηκαν μόνο στο ότι το αυτοκίνητο «των Ντιούκς» της Σπάρτης δεν είναι Dodge Charger του 1969, αλλά Opel Manta του 1970.

Για να καταλαγιάσει, λοιπό , ο κουρνιαχτός και να ξαναδιαβάσουμε το άρθρο βλέποντας το δάσος κι όχι το δέντρο …

Ομολογώ, ως άσχετος περί μοντέλων αυτοκινήτων, ότι , πράγματι, το αυτοκίνητο «των Ντιούκς» της Σπάρτης δεν είναι Dodge Charger του 1969 αλλά είναι Opel Manta του 1970, το οποίο όμως μοιάζει με το αυτοκίνητο των Ντιουκς και μπορεί γι’ αυτό να ανακαλεί τις μνήμες της θρυλικής τηλεοπτικής σειράς.

Τέλος, έλαβα στο e - mail μου κι ένα μήνυμα από αναγνώστη του κειμένου το οποίο έγραφε τα εξής:

«Κυριε Μητρακο, ονομαζομαι Γεωργιος Κρανιωτακης, κατοικος Αθηνών. Προσφατα διαβασα το άρθρο σας, «Οι Ντιουκς στη Σπάρτη», σχετικά με τον General Lee.

Συγκεκριμένα γράφετε ότι το αμάξι που εικονίζεται στη φωτογραφία είναι dodge charger (general lee). Φαντάζομαι ότι κάνετε χιούμορ γιατί το εικονιζόμενο είναι ένα όπελ και ουδεμία σχέση έχει με το θρυλικό αυτοκίνητο της γνωστής σειράς ντιουκς.

Σας γράφω αυτά γιατί έχω στην κατοχή μου το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ dodge charger που έχει παίξει στην ταινία και μάλιστα έχει στο καπό του υπογραφές από διάφορους celebrities. Σας αποστέλλω φωτογραφίες και βίντεο από τον General Lee μου. Αν θέλετε να κάνετε φωτογράφιση με το αμάξι μου θα έρθουμε σε επικοινωνία.

γιωργος κρανιωτακης».

Προσωπικά, δεν έχω λόγους να αμφισβητήσω αυτά που μου γράφει ο αγαπητός φίλος, να τον χαίρεται τον General Lee του και να τον καμαρώνει, κι επειδή το να κάνω φωτογράφιση με το αμάξι του με ξεπερνάει κατά πολύ, περιορίζομαι μόνο στο να βάλω μαζί, σε φωτογραφία, τον δικό του γνήσιο General Lee μαζί με τον «γιαλαντζί» General Lee της Σπάρτης.

Ταύτα και μένω …

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις