ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. «Είχαμε την χαρά να υποδεχτούμε στην Μονεμβάσια την Έρη ( Ελευθερία ) Ριτσου κόρη του μεγάλου ποιητή της Ρωμιοσύνης Γιάννη Ρίτσου» τονίζει ο αντιδήμαρχος Μονεμβάσιας . Η επίσκεψη της έγινε στα πλαίσια της αγοράς της οικίας του Γιάννη Ριτσου από τον Δήμο Μονεμβασίας , για τη δημιουργία μουσείου αφιερωμένου στο έργο του Γιάννη Ρίτσου .

Όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Μονεμβάσιας Σταύρος Χριστάκος η Έρη Ριτσου προέβη στην δωρεά προς τον Δήμο Μονεμβασιας όλων των επίπλων φωτογραφιών και πινάκων που βρίσκονταν στο σπίτι και θα αποτελέσουν βασικά στοιχεία στο υπό δημιουργία μουσείο . Τα έπιπλα είναι μεγάλης αξίας αφού είναι αντίκες του 1900 περίπου, όπως και οι πίνακες ζωγραφικής που είναι επωνύμων ζωγράφων .

Για την υλοποίηση της δωρεάς συντάχθηκε από την συμβολαιογράφο Μονεμβάσιας Ροδάνθη Λαβού , συμβολαιογραφική πράξη παραχώρησης και αποδοχής της Δωρεάς μεταξύ της Έρης Ρίτσου και του Δήμου Μονεμβάσιας . Με την πράξη αυτή η Έρη Ρίτσου παραχωρεί δωρεάν προς τον Δήμο Μονεμβάσιας τα παρακάνω αντικείμενα για την δημιουργία μουσείου ενώ αν για οποιαδήποτε λόγο στο μέλλον η λειτουργία του μουσείου διακοπεί, τα αντικείμενα θα της επιστραφούν .

«Είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από πρώτο χέρι άγνωστες στιγμές από την προσωπική ζωή του Γιάννη Ρίτσου και τη σχέση του με την Ιστορική Μονεμβασιά» αναφέρει ο κ. Χριστάκος . «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την πολύ αγαπητή μας Έρη Ρίτσου για την δωρεά των παραπάνω αντικειμένων προς τον Δήμο Μονεμβάσιας για τη δημιουργία του μουσείου αφιερωμένου στον Γιάννη Ρίτσο . Σε πρόσφατη επίσκεψη στο υπουργείο πολιτισμού του Δημάρχου Μονεμβάσιας ξεκίνησε η διαδικασία της μελέτης για την δημιουργία του Μουσείου και με δεδομένη την κοινή επιθυμία Δήμου Μονεμβασιας και Υπουργείου Πολιτισμού αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα .Η συμβολή της Ερης Ριτσου στην δημιουργία του Μουσείου Γιάννης ΡΙΤΣΟΣ είναι απαραίτητη και δεδομένη και την ευχαριστούμε θερμά γι αυτό.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις