ΛΑΚΩΝΙΑ. Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται από την ΠΕ Λακωνίας οι εργασίες κοπής των χορταριών και καθαρισμού ρείθρων, οχετών, πρανών και ερεισμάτων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο όλου του νομού.

Οι εργασίες που έχουν ξεκινήσει από την Άνοιξη και «…έχουν αντιμετωπίσει επαρκέστατα τα προβλήματα του καθαρισμού, σε μεγάλο μήκος, των οδικών αξόνων αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας», θα συνεχιστούν απρόσκοπτα κατά τους θερινούς μήνες με σκοπό,

τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας με την κοπή της βλάστησης που αφ’ ενός μειώνει ή δυσχεραίνει την ορατότητα στην κυκλοφορία των οδηγών, αφ’ ετέρου παρεμποδίζει την ορατότητα στην κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση του οδικού δικτύου,

Τη μείωση του κινδύνου για έναρξη και εξάπλωση πυρκαγιών, ο οποίος προκαλείται από την ανάπτυξη πυκνής και ξερής βλάστησης στα ερείσματα των οδών, και

Τη βελτίωση της παροχέτευσης των όμβριων υδάτων από τα υφιστάμενα τεχνικά των οδών.

Αυτοψία αντιπεριφερειάρχη

Ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, συνοδευόμενος από στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας, πραγματοποίησε αυτοψία σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, έκανε τις παρατηρήσεις του και σημείωσε τα εξής:

«Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων από το οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς μας. Ο καθαρισμός των ερεισμάτων και των πρανών συμβάλλει στην καλύτερη ορατότητα των οδηγών και ενισχύει την οδική ασφάλεια. Οι εργασίες θα συνεχιστούν προκειμένου να καθαρίσουμε το σύνολο των δρόμων αρμοδιότητάς μας, όπου υπάρχει ανάγκη.

Δυστυχώς, όμως, οι καθαρισμοί, ανέδειξαν -για μια ακόμα φορά- το πρόβλημα της ύπαρξης πολλών τόνων σκουπιδιών στα ερείσματα και στα τεχνικά των οδών, διαμορφώνοντας μια κατάσταση που δεν τιμά κανέναν μας και υποβαθμίζει την εικόνα του τόπου μας. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να μαζευτούν όλα τα σκουπίδια.

Μόνο από την περιφερειακή οδό της Σπάρτης, σε μήκος μόλις 17,4 χιλιομέτρων -από τον κόμβο του Μορέα έως το Πυρί-, μαζεύτηκαν πλαστικά μπουκαλάκια, χαρτιά, αλουμινένια κουτάκια κλπ, συνολικού βάρους 690 κιλών. Επειδή, όμως, είναι αδύνατον να έχουμε ένα υπάλληλο καθαριότητας πίσω από κάθε διερχόμενο αυτοκίνητο, προτρέπω -για μια ακόμα φορά- όλους τους χρήστες των οδών να συμβάλλουν ώστε να διατηρούνται καθαροί οι δρόμοι, γιατί το καθαρό περιβάλλον είναι δικαίωμα αλλά και υποχρέωση όλων μας».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις