ΝΕΑΠΟΛΗ. Ο Δήμος Μονεμβασίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία παραμένει αρωγός στις προσπάθειες του Δήμου για την προώθηση έργων που βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη, κατόπιν μακροχρόνιων και επίπονων προσπαθειών, παρέδωσε σε κυκλοφορία έναν νέο ασφαλή και λειτουργικό δρόμο που συνδέει την Κοινότητα Νεάπολης με τον Οικισμό Παλαιοκάστρου και τις Κατασκηνώσεις στην Κοινότητα Λαχίου.

Η εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου αφορούσε σε εργασίες διαμόρφωσης διατομών, τεχνικών έργων, τσιμεντόστρωσης της χωμάτινης οδού σε μήκος 1.700,00 μ., καθώς και κατασκευή χαμηλού στηθαίου προστασίας από οπλισμένο σκυρόδεμα τόσο στην εσωτερική πλευρά (βραχοπαγίδα), όσο και στην εξωτερική πλευρά του δρόμου.

Eπίσης έχει πραγματοποιηθεί το δεύτερο τμήμα συντήρηση – βελτίωση του δρόμου Παλαιόκαστρο – Κατασκηνώσεις μήκους 700,00 μ.

Πρόκειται για έργο ουσίας, που αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής διότι συμβάλει στη βελτίωση της καθημερινότητάς τους, καθώς και την ασφαλή πρόσβασή τους στον τόπο κατοικίας, δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος δρόμος πέραν της εξυπηρέτησης των κατοίκων της περιοχής, εξυπηρετεί το Λιμένα Παλαιοκάστρου (για τον οποίο εκπονείται μελέτη επέκτασης του Λιμενοβραχίονα κατά 140,00 μ. και μελέτη κατασκευής Μαρίνας δυναμικότητας 103 σκαφών) και τις κατασκηνώσεις Α.Μ.Ε.Α της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης.

H δημιουργία λιμενοβραχίονα όπου θα δένουν ταυτόχρονα δύο πλοία αλλά και κατασκευή και λειτουργία μαρίνας σε συνδυασμό με άλλα οδικά έργα αλλά και με την διερεύνηση προσέγγισης εναέριων μέσων θα έχει σαν αποτέλεσμα την διαμόρφωση ενός ηπειρωτικού προορισμού στο νοτιότερο σημείο της Ευρώπης και των Βαλκανίων. Έτσι θα αξιοποιηθεί ακόμα καλύτερα η ελκυστικότητα της Ελαφονήσου αλλά και τα μοναδικά φυσικά και ιστορικά στοιχεία των Βατίκων, όπως σπήλαια, απολιθωμένο δάσος, βυθισμένη πόλη, ασκηταριά και μοναστήρια. Θα αναδειχθούν σημεία με μοναδικότητα όπως τα Λάχι.

Βασικό προσανατολισμός και κεντρική επιλογή πρέπει να είναι η συνολική βελτίωση του οδικού δικτύου που οδηγεί στη Νεάπολη.

Δείτε τον δήμαρχο Μονεμβάσιας Ηρακλή Τριχείλη στο 15:00’

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις