ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. «Ο αγώνας συνεχίζεται για την επιβίωση των αγροτών της Πελοποννήσου» είναι το σύνθημα της Παμπελοποννησιακής Κινητοποίησης με αφορμή την κάθοδο του πρωθυπουργού στην Τρίπολης για την νέα ΚΑΠ

«Οι τιμές παραγωγού στα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα παραμένουν χαμηλές και το κόστος παραγωγής δυσβάσταχτο. Υπάρχουν μεγάλες ζημιές στην παραγωγή σε όλη την Πελοπόννησο από παγετούς , χαλαζοπτώσεις, καύσωνα και τεράστια απώλεια εισοδήματος που δεν πρόκειται να καλυφτούν από τα ψίχουλα που δίνει ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ, ενώ και σε πολλές περιπτώσεις δεν αποζημιώνει τις ζημιές.

Η δακοκτονία για ακόμα μια χρονιά προβληματική με αποτέλεσμα να χάνεται μεγάλη παραγωγή λαδιού και βρώσιμης ελιάς. Στο πρόβλημα με τα οινοποιήσιμα αμπέλια και των αποθεμάτων κρασιού προστίθεται τώρα και η «Κορινθιακή μαύρη σταφίδα» με τα αδιάθετα αποθέματα σε αποθήκες, να προμηνύουν εκβιασμούς των μεταποιητών - εξαγωγέων και κατρακύλα των τιμών για τη νέα σοδειά.

Η ανομβρία σε συνδυασμό με την έλλειψη αρδευτικών έργων υποδομής προσθέτουν επιπλέον προβλήματα στου μικρομεσαίους παράγωγους που αδυνατούν σε πολλές περιπτώσεις να καλλιεργήσουν.

Πολλοί κτηνοτρόφοι αδυνατώντας λόγω υψηλού κόστους των ζωοτροφών να ταΐσουν επαρκώς τα ζώα, παράλληλα με τις συνέπειες του καταρροϊκού πυρετού που έπληξε πολλές περιοχές, εξαιρούνται από τις εξισωτικές αποζημιώσεις γιατί δεν κατόρθωσαν να πιάσουν το πλαφόν στην παραγωγή γάλακτος.

Είναι ξεκάθαρο ότι τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στους νόμους της αγοράς όπου κυριαρχεί ο ανταγωνισμός και το κέρδος και όχι η σχεδιασμένη παραγωγή για την κάλυψη των πραγματικών διατροφικών λαϊκών αναγκών! Η δύσκολη και ασφυκτική κατάσταση που βιώνουμε, είναι αποτέλεσμα της γενικότερης καταστροφικής πολιτικής που ακολούθησαν και ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια και σήμερα, στα πλαίσια της στήριξης και υλοποίησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ε.Ε για την συγκέντρωση γης και παραγωγής σε όλο και λιγότερα χέρια.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ – ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΗΤΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΡΟΜΟ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ!

Είναι μονόδρομος για την επιβίωσή μας μαζικά και οργανωμένα να διεκδικήσουμε το δικαίωμα να παραμείνουμε στα χωράφια και τα κοπάδια μας, να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες της παραγωγής μας και να ζούμε με αξιοπρέπεια και χωρίς στερήσεις τις οικογένειές μας.

Η συσπείρωσή μας και η μαζικοποίηση των αγωνιστικών Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων, η δημιουργία νέων, δυναμικών Συλλόγων και ο συντονισμός της πάλης μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, είναι ο φόβος των μονοπωλίων και των κυβερνήσεων που μας οδηγούν στην καταστροφή και το ξεκλήρισμα. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και προτάσσουμε τα κοινά μας συμφέροντα, οι βιοπαλαιστές αγρότες και αγρότισσες απ’ όλη την Πελοπόννησο, απ’ όλη την Ελλάδα ενάντια σε μεγαλέμπορους και μεγαλοεπιχειρηματίες.

Όλες και όλοι τη Δευτερά 19/07/2021 στις 11 πμ στην Τρίπολη στο σταθμό του ΟΣΕ!

Παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας και μέσα από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα διεκδικούμε μια ζωή με δικαιώματα, μια ζωή που μας αξίζει.

Όλοι μαζί αγωνιστικά Απαιτούμε Εδώ και Τώρα:

  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα ανταποκρίνονται στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στους βιοπαλαιστές αγρότες. Φτηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχάνων.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ. Μείωση των έμμεσων φόρων. Αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες. Φθηνό αγροτικό ρεύμα. Κατάργηση ΦΠΑ για αγροτικά φάρμακα και εφόδια.
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από την πανδημία και τις καταστροφές στην παραγωγή από τα καιρικά φαινόμενα. Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων που καθυστερούν για τις ζημιές σε δέντρα, αμπέλια κηπευτικά κλπ. Άμεση καταγραφή των ζημιών και αποζημιώσεις λόγω του καύσωνα στα τέλη Ιουνίου.
  • Αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή αλλά και το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο από όλους του φυσικούς κινδύνους και νόσους, με δραστική μείωση τον υψηλών ασφαλίστρων. Προσλήψεις όλου του απαραίτητου, μόνιμου προσωπικού με εκπαίδευση και επιστημονική κατάρτιση.
  • Να εξασφαλιστεί ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη, επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας που να καλύπτει την συμβατική και βιολογική καλλιέργεια, με ευθύνη του υπουργείου και των υπηρεσιών του. Να εξασφαλισθούν τα αναγκαία κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη δακοκτονία και να καταργηθεί η εισφορά του 2% για τους μικρομεσαίους ελαιοπαραγωγούς.
  • Άμεση αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων, κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, τους ιδιώτες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις