ΣΠΑΡΤΗ. Ο δημότης Σπάρτης έχει κάθε λόγο να προσφύγει στον Συνήγορο του Πολίτη ή να στραφεί κατά του Δήμου στα Ελληνικά Δικαστήρια αλλά και κατά παντός υπευθύνου που εκθέτει την ασφάλεια και την υγεία του δημότη σε κίνδυνο.

Το ζήτημα όμως δεν είναι να φθάσει ο δημότης – και στην περίπτωσή μας δεκάδες δημότες – σε αυτό το σημείο αναμέτρησης με τον Δήμο, αν από την πλευρά του Δήμου Σπάρτης υπάρχει καλή πρόθεση και ό,τι συμβαίνει οφείλεται σε κακή ενημέρωση και άστοχη αξιολόγηση μιας κατάστασης.

Πολίτες, λοιπόν, του δήμου Σπάρτης, απευθυνόμενοι μέσα από το notospress, στον Δήμο Σπάρτης και συγκεκριμένα στους έχοντες αρμοδιότητα και κατά τον νόμο ευθύνη, καταγγέλλουν ότι σε κεντρικό σημείο της πόλης, εξ αιτίας κακής ή αυθαίρετης ή εσφαλμένης παρέμβασης, προκαλούνται ατυχήματα έως και δυστυχήματα. Γιατί δεν είναι απλό ατύχημα όταν μεσόκοπή γυναίκα πέφτει και σπάζει το σαγόνι της στο πεζοδρόμιο της Λυκούργου, λίγο πριν την συμβολή της με την οδό Γκορτσολόγου.

Συγκεκριμένα, όπως δείχνουν και οι πρόσφατες φωτογραφίες του notospress, στο πεζοδρόμιο της οδού Λυκούργου, στο ύψος της κεντρική πλατείας και στην πλευρά όπου βρίσκονται οι καμάρες και τα καταστήματα εμπορίου και εστίασης, έχει γίνει, εδώ και χρόνια, παρέμβαση με επίστρωση πλακιδίων. Όμως η παρέμβαση έχει δημιουργήσει ανισόπεδο δάπεδο, δυσδιάκριτο και πραγματικά άκρως επικίνδυνο με συνέπεια, σχεδόν καθημερινά να σωριάζονται παιδία, νέοι, ηλικιωμένοι με αποτέλεσμα πολλές φορές μικρούς ή και σοβαρούς τραυματισμούς. Οι επαγγελματίες της περιοχής είναι πλέον οι «εκαβίτες» που συνδράμουν τους ανυποψίαστους πολίτες που «τσακίζονται» κυριολεκτικά σε ένα πεζοδρόμιο που έχει όλες τις προδιαγραφές για να είναι άνετο και ακίνδυνο. Δείτε εδώ προηγούμενο ρεπορτάζ

Οι πολίτες αγανακτούν όταν ηλικιωμένοι συνάνθρωποι σωριάζονται και τραυματίζονται και ζητούν άμεσα από τον δήμο την επιδιόρθωσή του σημείου. Ούτε το κόστος, ούτε η κλίμακα του έργου είναι τέτοια που να προϋποθέτουν το θέμα να γίνει πρώτα «ανατολικό ζήτημα». Φροντίδα, αμεσότητα και συναίσθηση της ευθύνης χρειάζεται με την πρέπουσα νοικοκυροσύνη και προσοχή.

Σε διαφορετική περίπτωση είναι πολύ κοντά η ώρα που πολίτες θα στραφούν κατά του Δήμου όπως ο νόμος ορίζει και προβλέπει.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις