ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ. Η έκθεση σύγχρονης τέχνης “Ammophila”* είναι ένα ετήσιο εικαστικό γεγονός στο νησί της Ελαφονήσου. Η έκθεση είναι ανοιχτή στην παρουσίαση όλων των καλλιτεχνικών μέσων και πρακτικών (ζωγραφική, γλυπτική, εγκαταστάσεις,video art, performance, διαλέξεις κ.ά.) και ενθαρρύνει πειραματικές προσεγγίσεις στο ευρύτερο πλαίσιο της δημιουργικής διαδικασίας. Το project “Ammophila” αποτελεί μια πρόσκληση για γνωριμία, διάλογο και σκέψη σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία αναπλάθοντας το χαρακτήρα της.

Αmmophila: Πρόκειται για μια οικογένεια φυτών με πιο σύνηθες την αμμόφιλα (Ammophila arenaria), ένα πολυετές φυτό που αναπτύσσει μεγάλου μήκους και βάθους ρίζωμα. Αυτό το κάνει ικανό να ακολουθεί τις μεταβολές σε μέγεθος και σχήμα των αμμοθινών και να δικτυώνει εσωτερικά τους αμμώδεις λοφίσκους, πετυχαίνοντας το πρώτο σημαντικό βήμα στη διαδικασία σταθεροποίησης τους. Ταυτόχρονα προετοιμάζουν το έδαφος για τον εποικισμό του από άλλα είδη.

Οι διοργανωτές σημειώνουν

Για τη δεύτερη εκδοχή του, το Ammophila επιχειρεί να ξεκινήσει μια συζήτηση γύρω από εναλλακτικές αφηγήσεις ενός ηλιόλουστου πλαισίου. Το "Κάτω από τον καυτό ήλιο" στοχεύει να δημιουργήσει ιστορίες στιγμών χαλάρωσης όπου ο ήλιος μπορεί να ζεστάνει, να ανακουφίσει αλλά και να κάψει και να καταστρέψει ταυτόχρονα. Όλα φαίνονται καλά κάτω από το φως ή μήπως όχι; Τι στοχαζόμαστε όταν ξαπλώνουμε κάτω από την πιο κοινή παρουσία στη ζωή όλων μας; Γιατί ξαπλώνουμε εκεί και τι περιμένουμε από αυτήν τη ζεστασιά;

Σε ένα νησί όπου ο ήλιος κυριαρχεί και μας οδηγεί σε αυτό, οτιδήποτε μπορεί να συμβεί κάτω από τον καυτό ήλιο, από τη σωτηρία έως την καταστροφή.

Ελάτε μαζί μας στην άμμο κάτω από τον καυτό ήλιο και αφήστε τα φυτά Ammophila να σας κρατήσουν εκεί μέχρι να βρείτε αυτό που ζητάτε…

Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες: Μαριλένα Αλιγιζάκη, Αμαλία Βεκρή, Αναστασία Δούκα, Διονύσης Καβαλλιεράτος, Παναγιώτης Κεφαλάς, Γιάννης Κονταράτος, Γεωργία Κοτρέτσου, Κωνσταντίνος Λιανός, Μαρία Μαυροπούλου, Αλεξάνδρα Νάκου, Ηλίας Παπαηλιάκης, Εύα Παπαμαργαρίτη, Αλέξιος Παπαζαχαρίας, Χαρά Πιπερίδου, Βαλίνια Σβορώνου, Θάνος Φούντας, Διονύσης Χριστοφιλογιάννης, Κώστας Χριστόπουλος, HOPE, Poka-Yio.

Συμμετέχοντες Συγγραφείς: Ιωάννα Γερακίδη, Στέφανος Γιαννούλης, Κωστής Ζουλιάτης, Αριάνα Καλλιγά, Γαληνή Λαζάνη, Μαρία Ξυπολοπούλου, Χριστίνα Παπούλια, Χριστίνα Πετκοπούλου, Δημήτρης Σπύρου, Θεόφιλος Τραμπούλης, Βίκυ Τσίρου.

Τοποθεσίες: Σχολείο Ελαφονήσου

20-25 Αυγούστου 2021

Ώρες Λειτουργίας: 19:00-21:00

Διοργάνωση: Ammophila Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία σε συνεργασία με το Δήμο Ελαφονήσου.

Επιμέλεια: Εύη Ρουμάνη

Υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά την επίσκεψη στην έκθεση.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις