ΛΑΚΩΝΙΑ. Επι 5 μέρες στο καθήκον που αναγνωρίζεται μέσα από την συνείδησή τους. Σταθερά στην υποστήριξη κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Λακωνική Μάνη.

Το Σάββατο από το νωρίς 2 οχήματα 4Χ4 1 τόνου και 6 μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Λακωνίας συμμετέχουν στην κατάσβεση και την αντιμετώπιση αναζωπυρώσεων.


Όλα τα μέλη της ΕΟΔ Λακωνίας παραμένουν σε μέγιστη ετοιμότητα να συνδράμουν τα 2 κλιμάκια των μελών της ΕΟΔΛ που επιχειρούν ώστε να συνεχίζεται αδιάλειπτα η προσπάθεια υποστήριξης της Πυροσβεστικής και του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Γράφουν: «5 μέρες στη φωτιά του Ταϋγέτου-Μάνης και η ομάδα μας μαζί με τεράστιες δυνάμεις της πυροσβεστικής και αυθόρμητους εθελοντές από τα γύρω χωριά, έδωσαν και δίνουν ασταμάτητα μάχη για να σβήσει η φωτιά, με προτεραιότητα την ανθρώπινη ζωή και μετά τις περιουσίες.

Σπάνια βγάζουμε φωτογραφίες και βίντεο την ώρα της επιχείρησης, την Παρασκευή λοιπόν που ήταν μια μέρα με έντονα φαινόμενα προσπάθησα να αποτυπώσω κάποιες από τις καταστάσεις που βιώσαμε.

Το πλήρωμα αυτοκινήτου είναι το μισό διοικητικό συμβούλιο της ομάδας (φανταστείτε τι ομάδα είναι αυτή... Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και μέλος ΔΣ).

Πέρα από το χιούμορ η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης είναι μια από τις καλύτερα καταρτισμένες και οργανωμένες εθελοντικές ομάδες της χώρας.

Τα βίντεο είναι αρχικά από την συνδρομή μας στο χωριό Κονάκια το οποίο προστατέψαμε από το μέτωπο μαζί με την ΠΥ. Αργότερα, μέσα στην ημέρα ακολουθώντας το μέτωπο βρεθήκαμε στη Μαραθέα που κάτοικοι του χωριού αρνούνταν να εγκαταλείψουν ενώ είχε εκκενωθεί και έτσι παραμείναμε μαζί τους για να τους προφυλάξουμε. Προετοιμαστήκαμε να αντιμετωπίσουμε τη φωτιά στην μικρή πλατεία του χωριού όπου το μέτωπο πέρασε κυριολεκτικά από πάνω μας. Τους ανυπότακτους τους περιορίσαμε σε ένα σπίτι πίσω μας για να μην έχουμε απώλειες. Αφού πέρασε η φωτιά καταφέραμε να σβήσουμε κάποια σπίτια του χωριού...»

Αν αυτοί δεν είναι τα πρότυπα της σύγχρονης κοινωνίας τότε ποιοι;

Και μια σημαντική διαφορά: Δεν είναι ενθουσιώδεις οι αγανακτισμένοι πολίτες που «πέφτουν» στη φωτιά από ανάγκη ή οργή όταν τύχει. Είναι εκπαιδευμένοι και έμπειροι εθελοντές που κυριολεκτικά συνδράμουν, προστατεύουν και τελικά διασώζουν ανθρώπους, περιουσίες, φύση, χωρίς να προκαλούν εν τω μεταξύ άλλα προβλήματα. Δηλαδή είναι άνθρωποι αφιερωμένοι σε αυτό που συνεισφέρουν με περίσσευμα καρδιάς, δύναμη ψυχής και επιστράτευση γνώσης.


Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις