ΑΡΚΑΔΙΑ. Ποιος δεν γνωρίζει ότι ανέκαθεν γίνονται παρεμβάσεις πολιτικών στις κατασβέσεις πυρκαγιών. Θεωρούσαμε όμως ότι οι παρεμβάσεις αυτές είναι αποτέλεσμα του ζωντανού ενδιαφέροντος των πολιτικών, που ενδεχομένως είναι παρόντες στα μέτωπα, που στόχο έχουν να καταδείξουν τα επείγοντα προβλήματα στις πυρκαγιές ή αν θέλετε να γίνει η κατάσβεση με μια ιεράρχηση τέτοια που οι αιρετοί κάθε τόπου γνωρίζουν καλύτερα από τους επιτελείς της Σωμάτων.

Προφανώς αυτή την εντύπωση είχε και ο αρκάς πρόεδρος της Κοινότητας Xώρα στην Γορτυνία όταν σήκωσε το τηλέφωνο για να ζητήσει επειγόντως ένα πυροσβεστικό όχημα για να σωθεί το χωριό του.

Καταγγέλλει λοιπόν πως σε αίτημά του τον ρώτησαν «αν έχει κάποιο πολιτικό μέσο για να τον εξυπηρετήσουν».

Συγκεκριμένα όπως ο ίδιος εξηγεί, ενώ οι φωτιές απειλούσαν την Γορτυνία εκείνος τηλεφώνησε στον Ταξίαρχο από την Τρίπολη για να ζητήσει ένα πυροσβεστικό με σκοπό να σβήσει αυτά που καίγονταν.

«Πήρα τηλέφωνο τον κύριο Ταξίαρχο από την Τρίπολη για να μου στείλει ένα πυροσβεστικό για να σβήσω αυτά που καίγονταν. Εκείνος ρώτησε τον υπεύθυνο της Πυροσβεστικής, ο οποίος αρνήθηκε να μου στείλει και ο κύριος Ταξίαρχος με ρώτησε αν υπάρχει κάποιο πολιτικό μέσο», είπε χαρακτηριστικά ο κάτοικος της Γορτυνίας σε βίντεο που δημοσίευσε η ιστοσελίδα arcadiaspot.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Σχετικά με περιστατικό στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ανώτερος Αξιωματικός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου και αναπαράγεται σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοινώνεται ότι, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ παράλληλα με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο εν λόγω Αξιωματικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα».

Το θέμα λοιπόν προέκυψε όταν ένας πρόεδρος, της κοινότητας Χώρας Γορτυνίας, Δημήτρης Δημητρακόπουλος, τόλμησε και μίλησε σε δημοσιογράφους τοπικού καναλιού, αναφέροντας, ότι ταξίαρχος της Ελληνικής Αστυνομίας με τον οποίο επικοινώνησε για να ζητήσει τη συνδρομή πυροσβεστικού οχήματος, τον ρώτησε αν υπάρχει πολιτικό μέσο.

Τα ερωτήματα πολλά:

Ποιοι αποτελούν σήμερα πολιτικό μέσο στην Αρκαδία για να κινηθεί ένα πυροσβεστικό;

Μήπως ο Ταξίαρχος δεν είπε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτό που βίωνε;

Πως ένας αξιωματούχος της ΕΛΑΣ ξεστομίζει κάτι τέτοιο αν δεν έχει υποστεί πίεση ή αν δεν έχει ασφαλή εμπειρία ότι συμβαίνει ακριβώς αυτό που περιγράφει;

Μόνον ο Ταξίαρχος πρέπει να τεθεί σε διαθεσιμότητα ή και τα πρόσωπα που αποτελούν το περιβόητο πολιτικό μέσο πρέπει να παραιτηθούν ή άλλως να απομακρυνθούν;

Τι έχουν να πουν γι αυτό οι βουλευτές της Κυβέρνησης στην Αρκαδία κι εκ της Αρκαδίας;

Αν ακόμα και σήμερα οι μαυρογιαλούροι και οι γαλονάδες αποφασίζουν με κριτήρια πολιτικής συναλλαγής πιο χωριό θα καεί και πιο όχι τότε και ο πρωθυπουργός θα πρέπει να σκεφθεί σοβαρά τι θα πει στο επόμενο διάγγελμά του προς τους κατακαμένους υπηκόους του.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις