ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Η παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου» ακολουθώντας υπεύθυνη πολιτική στάση ανέλαβε πρωτοβουλίες θέλοντας να συμβάλει στην ανακούφιση των πληγέντων. Στο πλαίσιο αυτό, επισκέφθηκε ο πρ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Πέτρος Τατούλης, συνοδευόμενος από τις Περιφερειακές Συμβούλους κα. Αντωνία Μπούζα και την κα.Ντίνα Νικολάκου, τις πληγείσες περιοχές της Μεσσηνίας, στο Βασιλίτσι, στα Λιβαδάκια, στο Βλαχόπουλο του Δήμου Πύλου-Νέστορος και τις περιοχές Διαβολίτσι, Μέλπεια και Καρνάσι του Δήμου Οιχαλίας, όπου συναντήθηκε με πληγέντες από τις πυρκαγιές κατοίκους και ενημερώθηκε από τις Πυροσβεστικές Αρχές για τις επιχειρήσεις και τις επόμενες κινήσεις τους.

«Στόχος μας» δήλωσε ο κ. Τατούλης «πρέπει είναι μόνο η ταχύτατη συνδρομή των πληγέντων, οι καταγραφές των καμένων οικιών και επιχειρήσεων, του χαμένου φυτικού και ζωικού κεφαλαίου και στη συνέχεια να ακολουθήσουν άμεσα οι απαραίτητες χρηματοδοτήσεις προκειμένου να στηριχθούν οι κάτοικοι να παραμείνουν στα χωριά τους και να επιβιώσουν, συνεχίζοντας τις δραστηριότητες τους.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα η Περιφερειακή Αρχή δεν έχει κάνει ούτε τα αυτονόητα.

Ζητήσαμε άμεση έκτακτη σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τις πυρκαγιές και το συντονισμό-σχεδιασμό παρεμβάσεων και δράσεων για την έκτακτη ανάγκη των πυρκαγιών και λήψη άμεσων μέτρων στους πληγέντες.

Είναι αδιανόητο να μην έχει συγκληθεί το Ανώτατο Συλλογικό Όργανο της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο θεσμικός ρόλος της Αιρετής Περιφέρειας επέβαλε άμεση κινητοποίηση και συντονισμό δράσεων για την ανακούφιση των πληγέντων.

Αναλάβαμε πρωτοβουλία για την στήριξη των κτηνοτρόφων μας, επικοινωνώντας με το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να εξασφαλισθούν οι απαραίτητες ζωοτροφές.

Θα συνεχίσουμε τις αυτοψίες σε όλες τις πληγείσες περιοχές και στο επόμενο χρονικό διάστημα η παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου» θα καταθέσει πλήρες κοστολογημένο σχέδιο δράσης, αναλαμβάνοντας σχετικές πρωτοβουλίες».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις