ΒΑΜΒΑΚΟΥ. Είπαν:

«Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος», «Αν η μουσική είναι η τροφή της αγάπης, παίξε κι άλλο», «Τα τραγούδια είναι ιστορίες για την ψυχή», «Η μουσική είναι η πιο δυνατή μορφή μαγείας».

Τόσα και τόσα άλλα γνωμικά μπορεί να ανακαλύψει κανείς για τη Μουσική και την αξία της!

Πόση μουσική χωράει ο Πάρνωνας;

Η Vamvakou Revival, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, σε πείσμα των καιρών και έχοντας την υποστήριξη από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), έχει ετοιμάσει ένα μοναδικό πρόγραμμα γεμάτο νότες και ήχους, μέσα στη φύση, και σε καλεί να ανακαλύψεις πόση μουσική μπορεί να κρύβεται στην καρδιά του Πάρνωνα.

Πάμε λοιπόν:

Παρασκευή 13/08

Την Παρασκευή 13/08 και ώρα 21:30, στο προαύλιο του Σχολείου, Πάμε Σαν Άλλοτε… με τις «Γραμμές»! Μελωδίες των συνθετών του «τότε» οι οποίες συναντούν όλους εμάς στο «σήμερα» και μας μιλούν ακόμα στην καρδιά. Ταξιδεύουμε με μουσικές από τη δεκαετία του ΄60 μέχρι και το σήμερα, για να σιγοτραγουδήσουμε όλοι μαζί μελωδίες που αγαπάμε.

Σάββατο 14/08

Το επόμενο μεσημέρι, Σάββατο 14/08 στις 12:00, στον ίδιο χώρο, θα μάθουμε μαζί με το Όρος Ensemble, το οποίο επιστρέφει στη Βαμβακού, «πόσο μουσικοί είμαστε». Ένα μοναδικό μουσικοπαιδαγωγικό δρώμενο, από τους μουσικούς του σχήματος, οι οποίοι θα φέρουν μικρούς και μεγάλους σε επαφή με τα όργανά τους. Ατομικά μαθήματα μουσικής για αρχάριους και πιο προχωρημένους μαθητές, αλλά και πολύ μουσικό παιχνίδι!

Η επιστροφή του Όρος Ensemble, το οποίο δημιουργήθηκε στη Βαμβακού το 2020, κατά τη διάρκεια προγράμματος φιλοξενίας μουσικών που υλοποιήθηκε από τη Vamvakou Revival σε καλλιτεχνική επιμέλεια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), με την υποστήριξη από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), περιλαμβάνει κι άλλες εκπλήξεις!

Σάββατο 21/08

Το Σάββατο 21/08, στις 20:30, αποκαλύπτεται η καλλιτεχνική ταυτότητα της Βαμβακούς, μέσα από την έρευνα που πραγματοποίησε ο Αποστόλης Κουτσογιάννης, μουσικός και καλλιτεχνικός υπεύθυνος του σχήματος. Τα βασικά χαρακτηριστικά της μουσικής του τόπου σε σχέση με την γενικότερη παράδοση της ελληνικής δημοτικής μουσικής ξεδιπλώνονται στο κοινό της Βαμβακούς.

Σάββατο 28/08

Και το Σάββατο 28/08, η στιγμή που όλοι περιμένουμε! Το Όρος Ensemble επανέρχεται στη συναυλιακή δράση στο σχολείο του χωριού. Εκεί τα μέλη του σχήματος θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα βασισμένο σε σόλο κομμάτια για βιολί, βιολοντσέλο, κρουστά και κλαρινέτο. Ένα πρόγραμμα με έμφαση στο ρεπερτόριο της κλασικής και σύγχρονης μουσικής, καλύπτοντας ένα μεγάλο ιστορικό και γεωγραφικό εύρος.

Οι μουσικές εκδηλώσεις με το Όρος Ensemble έχουν ελεύθερη είσοδο.

Οι θέσεις στα προγράμματα και τις εκδηλώσεις είναι περιορισμένες. Απαιτείται προκράτηση.

Info:

Ομάδα Vamvakou Revival

Βαμβακού, 230 67, Λακωνία

info@vamvakourevival.org

+30 27310 76233

www.vamvakourevival.org

Like us on Facebook @VamvakouRevival

Follow us on Instagram @vamvakourevivalorg

Περισσότερα στο https://www.vamvakourevival.org/events/

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις