ΕΛΛΑΔΑ. Ανελλιπώς στο πλευρό των πυρόπληκτων με συνεχείς αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλες τις περιοχές που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές, βρέθηκε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, όπως η Μάνη και η Γορτυνία.

Περισσότεροι από 20 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας σε χωριά και κοινότητες της Μάνης (Μυρσίνη, Μαράθεα, Αγ. Βασίλειος, Πλάτανος, Λυγερέα, Κονάκια) και της Γορτυνίας (Λιόδωρα, Λιβαδάκι, Αγ. Ιωάννης), παραδόθηκαν με οχήματα του Ε.Ε.Σ., το διήμερο 16-17 Αυγούστου, κατόπιν εντολής του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιου Αυγερινού.

Το προσωπικό και οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ πραγματοποίησαν τις διανομές ανθρωπιστικού υλικού (νερά, τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, ζωοτροφές κ.α.) από πόρτα σε πόρτα ώστε κανένας συμπολίτης μας να μην μείνει μόνος του αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Από τον ΕΕΣ αναφέρουν, «…η μαζική ανταπόκριση του κόσμου στο μεγάλο κάλεσμα του Ε.Ε.Σ. για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων προς τους πυρόπληκτους είναι καθοριστική, προκειμένου ο Οργανισμός να ανταποκριθεί πλήρως στις τεράστιες ανάγκες που έχουν προκύψει σε πολλές περιοχές της χώρας. Οι διανομές θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό και το επόμενο διάστημα».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις