ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Seabourn Ovation με 610 επιβάτες υποδέχθηκε η Μονεμβασία Την Παρασκευή 27/8.

Από το ίδιο πλοίο αποβιβάστηκε ο ανώτερος διευθυντής ανάπτυξης και προγραμματισμού δρομολογίων της Seabourn Cruise Line, κ. Timothy Littley.

Υποδοχή

Τον κ. Littley, υποδέχθηκε ο αντιδήμαρχος Μονεμβασίας Σταύρος Χριστάκος, ο ναυτιλιακός πράκτορας Γιάννης Ευσταθίου, ο οποίος αντιπροσωπεύει την εταιρεία στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της Κοινότητας Παναγιώτης Γράφος μαζί με τον υπεύθυνο ασφάλειας του λιμένα Μονεμβασίας Νίκο Κάτσο.

Ο κ. Littley ξεναγήθηκε στο Κάστρο Μονεμβασίας και ταυτόχρονα, συζητήθηκαν οι προϋποθέσεις στενής συνεργασίας με συχνές επισκέψεις πλοίων της εταιρείας από την επόμενη σεζόν στη Μονεμβασία.

Κατά την αναχώρησή του δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον τόπο και τη φιλοξενία, ενώ προσφέρθηκαν τόσο σε αυτόν όσο και στον πλοίαρχο του πλοίου παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής.

Η επίσκεψη οργανώθηκε από τον αντιπρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Γιώργο Μπουτέρη, ο οποίος βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την εταιρεία Seabourn Cruise, «…με στόχο την αύξηση των αφίξεων πλοίων κρουαζιέρας στην περιοχή».

Σημειώνεται ότι το λιμάνι της Μονεμβασίας είναι από τα λίγα λιμάνια στην Ελλάδα που παρά την συνεχιζόμενη εξέλιξη της πανδημίας διατήρησε τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων.

Επίσης, διαθέτει σχέδιο διαχείρισης περιστατικών Covid-19, από αφίξεις πλοίων transit, εγκεκριμένο από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Νοσοκομείου Σπάρτης.

Τέλος, η Seabourn Cruise Line είναι μια αμερικανική εταιρεία, η οποία εδρεύει στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον και ασχολείται με την υπερπολυτελή κρουαζιέρα σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις