ΣΠΑΡΤΗ. Στασιμότητα παρατηρείται στο έργο της νέας γέφυρας – εισόδου της Σπάρτης. Ενώ απομένει ελάχιστο αντικείμενο φαίνεται να μην παραδίδεται ούτε τον Οκτώβριο 2021.

Το έργο με τίτλο «Παραλλαγή Επαρχιακής Οδού 4 στο Τμήμα «Σπάρτη – Πλατάνα – Σκούρα» δημιουργεί την νέα είσοδο της Σπάρτης από τα ανατολικά. Συνδέει την πόλη με την περιοχή ανατολικά του ποταμού Ευρώτα και με την παρακαμπτήρια οδό «Σπάρτη – Σκούρα – Πυρί καθώς και μέσω της παρακαμπτήριας με τον οδικό άξονα «Τρίπολη – Σπάρτη – Γύθειο».

Πρόκειται για ένα έργο αρχικού προϋπολογισμού 6.233.196€ που έγινε με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα από το ΕΣΠΑ 2014-2020. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας. Το κατασκευάζει η εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Η προοπτική του συγκεκριμένου έργου ήρθε στο προσκήνιο αρχικά επί Νομαρχίας Κώστα Φούρκα και σχεδιάστηκε - υλοποιήθηκε στον κύριο όγκο της επί Αντιπεριφέρειας Τζανετέα. Ολοκληρώνεται επί αντιπεριφέρειας Βερούτη.

Περιλαμβάνει μεγάλη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Ευρώτα και πεζοδρόμια. Αποτελεί βασικό συντελεστή επέκτασης της Σπάρτης προς τα ανατολικά. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και την εξέλιξη των εργασιών το έργο πρέπει να έχει παραδοθεί εντός του 2021. Παράλληλα προκύπτει επιτακτική η ανάγκη για παρεμβάσεις στην δημοτική οδό της Λυκούργου (μέρος της οποίας είναι Εθνική οδός) που συνδέει την νέα είσοδο με την πόλη, αφού σε κάθε κόμβο της λεωφόρου είναι επιβεβλημένη είτε η δημιουργία ροτόντας είτε η λειτουργία φωτεινών σηματοδοτών.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις