ΜΥΣΤΡΑΣ. Βραβεύτηκαν οι μαθητές που έλαβαν μέρος σε διαγωνισμό που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Σπάρτης – Επιτροπή του 1821, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λακωνίας με την υποστήριξη του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος με θέμα την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Βραβεύτηκαν οι 3 καλύτερες εκθέσεις, «Σκέφτομαι και Γράφω», των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας καθώς και οι 3 καλύτερες εκθέσεις (δοκίμια) των μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 7 μ.μ. στον υπαίθριο χώρο του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού στον Μυστρά, τμήμα των επετειακών εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε (β΄ μέρος) με την παρουσίαση βιβλίου του κ. Γιώργου Ν. Δερμάτη, Δρ. Ιστορίας Πανεπιστημίου Louvain – la Neuve και συγγραφέα του βιβλίου με τίτλο «Το Δεσποτάτο του Μυστρά –Μορέως και οι Απαρχές του Ελληνικού Κράτους 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821».

Την παρουσίαση του βιβλίου εμπλούτισαν με τις ομιλίες τους ο Λαοκράτης Βάσσης – Φιλόλογος/συγγραφέας και η Έλλη Δρούλια - Ιστορι-κός/Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης της Βουλής δίνοντας στο κοινό σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το ιστορικό- συγγραφικό πλαίσιο για την Γ΄ συμπλη-ρωμένη έκδοση του βιβλίου της Εταιρείας Μελετών Λαυρεωτικής που είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Όπως αναφέρθηκε, «Ο Δήμος Σπάρτης συνεχάρη και πάλι όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος στον γραπτό μαθητικό διαγωνισμό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, ο εκπρόσωπος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη πάτερ Λάζαρος Σκάγκος, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπυρίδων Μοιράγιας, οι Αντιδήμαρχοι Σπάρτης, εκπρόσωποι των Νομικών Προσώπων και λοιπών τοπικών αρχών , η εκπρόσωπος του Διευθυντή Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γεωργία Κυριακοπούλου, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Φώτιος Πολίτης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Λακωνίας κ. Απόστολος Παπατσίρος καθώς και πλήθος κόσμου».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις