ΣΠΑΡΤΗ. Θα μπορούσε να είναι ένα καλοπληρωμένος φωτορεπόρτερ ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας. Συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις, έργα - παρεμβάσεις αλλά και κοινωνικές και κοσμικές στιγμές, δίνει το ρεπορτάζ των ημερών από τη Σπάρτη.

Καταρχήν δίνει τις καλύτερες ευχές στην φίλη του Φώφη Γεννηματά. «Να νικήσει και αυτή τη μάχη της και να επιστρέψει στις επάλξεις!!». Στη συνέχεια αναφέρεται στο Open Mall : «Άρχισαν οι εργασίες για το λεγόμενο Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου / Open Mall σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Σπάρτης και τον αεικίνητο Πρόεδρό του Παναγιώτη Φλώρο! Αν και κάθε έργο μέσα στη πόλη αντιμετωπίζει πολλά απρόβλεπτα, εμποδιάκια και καθυστερήσεις, ευελπιστούμε ότι θα προχωρήσει πολύ γρήγορα και θα ομορφύνει κατά πολύ την πόλη μας - την περιοχή γύρω από τη κεντρική Πλατεία!». Περιγράφει τις εργασίες απομάκρυνσης των φοινίκων: «Άρχισαν και οι εργασίες αντικατάστασης των τελειωμένων από το σκαθάρι φοινίκων! Η Σπάρτη -σε διάφορα σημεία της- θα αποκτήσει περισσότερους φοίνικες παρά ποτέ!! Εύγε στον Αντιδήμαρχο Χρήστο Κανακάκο και το τημ του!!»

Πηγαίνει Αράχωβα στην απονομή στους διεθνείς αγώνες ποδηλασίας στις Καρυές - Αράχωβα / 14ου TRAIL RIDE 4Χ4 & EXPERIENCE TROPHY 2021! «Εύγε στον Πάνο Πριστούρη και τον Αθλητικό Οργανισμό για τη συμβολή τους» αλλά και στην απονομή στο τουρνουά Σκοποβολής που διοργάνωσε ο «Λεωνίδας»! «Εύγε σε όλο το τήμ!»

Δίνει φωτορεπορτάζ από την ιδιωτική επίσκεψη που έκανε «ο παλιός φίλος και πρώην Υπουργός - Βουλευτής - Δήμαρχος και Ευρωπαίος Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, εφ´όλης της ύλης!» καθώς και από την 1η live ορκωμοσία των Αποφοίτων του Τομέα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη! «Καλή Σταδιοδρομία σε όλα τα παιδιά!»

Και ρεπορτάζ αγοράς «στο ωραίο νέο κατάστημα γυναικείας μόδας της Χρύσας Κακαλέτρη επί της Κλεομβρότου!» αλλά και φωτογραφίες εκ των έσω για το έργο στο Ξενία «Συνεχίζονται οι εργασίες -μετ’ εμποδίων- στο Ξενία Σπάρτης!». Φυσικά ο ρεπόρτερ δεν θα άφηνε έξω το φώς το αληθινόν με εκτενή αναφορά: «Συνεχίζονται οι εργασίες εκσυγχρονισμού του Ηλεκτροφωτισμού! Σήμερα ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών στο κέντρο της Σπάρτης με καινούργια φωτιστικά τεχνολογίας LED. Η περιοχή που καλύπτεται πλέον με τα νέα φωτιστικά περιλαμβάνει τις παρακάτω οδούς :

  • Λυκούργου (από Ορθίας Αρτέμιδος έως Εθν. Οδό προς Καλαμάτα)
  • Μενελάου (από Αρχιδάμου έως Λεωνίδου)
  • Ευαγγελιστρίας (από Κ. Παλαιολόγου έως Αρχιδάμου)
  • Πλήθωνος Γεμιστού (ολόκληρη)
  • Βρασίδου (από Λεωνίδου έως Αρχιδάμου)
  • Διοσκούρων (από Αρχιδάμου έως Πλατανιστά)
  • Ηρακλειδών (από Πλατανιστά έως 2ο Δημοτικό Σχολείο)
  • Τριακοσίων (από Λεωνίδου έως Αρχιδάμου)
  • Γκορτσολόγου (από Θερμοπυλών έως Όθωνος Αμαλίας)
  • Αγ. Νίκωνος (από Όθωνος Αμαλίας έως Τριακοσίων)
  • Χαμαρέτου (από Θερμοπυλών – Αρχιδάμου έως Όθωνος Αμαλίας)
  • Στην οδό Αγησιλάου (από Όθωνος Αμαλίας μέχρι Θερμοπυλών) έχουν αντικατασταθεί τα παλαιά φωτιστικά με καινούργια φωτιστικά τεχνολογίας LED, από την προηγούμενη προμήθεια που είχε κάνει ο Δήμος (2019)

Ακολουθούν, με βάση τον προγραμματισμό της Υπηρεσίας:

  • Ολοκλήρωση της Ε. Οδού Γυθείου (από πρατήριο Σημιτάκου έως Διοικητήριο) [Διακόπηκε η τοποθέτηση την 13-10-2021 λόγω αδυναμίας παρουσίας της Τροχαίας για ρύθμιση της κυκλοφορίας]
  • Οδός Κύπρου (από Λυκούργου έως Αλκμάνος – 3ο Λύκειο)
  • Οδός Θερμοπυλών (από Αγ. Νίκωνος έως Άγιδος – Κενοτάφιο)

Σε περίπτωση βροχόπτωσης είναι αυτονόητο ότι δεν θα εκτελούνται εργασίες από τα συνεργεία ηλεκτροφωτισμού σε εξωτερικούς χώρους.

Η Ε. Ο. Γυθείου θα ολοκληρωθεί όταν υπάρξει η απαιτούμενη συνδρομή από την Τροχαία για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας».

Δίνει φωτογραφία από το Μνημόσυνο την Κυριακή υπέρ των πεσόντων στο Μυστρά κατά τον Εμφύλιο!

Σχετικά με την καθαριότητα ενημερώνει ότι «προστέθηκε στον στόλο των οχημάτων του Δήμου μας το σάρωθρο με χρηματοδότηση του προγράμματος "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ" του ΥΠΕΣ»

Ο δήμαρχος Σπάρτης ως ανταγωνιστικός ρεπόρτερ δίνει και γεύση από τα επερχόμενα:

«Έτοιμοι και για τον 8ο Ορεινό Ημιμαραθώνιο Ταϋγέτου στο Καστόρι 19/12/21. Ετοιμαζόμαστε και για τουρνουά Σκακιού και τουρνουά επίδειξης Πάλης στη κεντρική Πλατεία!»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις