ΜΑΝΗ. O ισχυρισμός ότι η πυρκαγιά του Αυγούστου επέφερε στη Μάνη όσα θα ήθελε ο Ιμπραήμ τον Αύγουστο του 1826 φαίνεται να μην απέχει από την πραγματικότητα. Στο κρίσιμο πέρασμα του Πολυάραβου Μάνη, εκεί όπου το 1826 λιγοστοί Μανιάτες κράτησαν τις ορδές του Ιμπραήμ για να μην ξεχυθούν στη Μάνη, τον Αύγουστο του 2021 «τα περάσματα ήταν αφύλακτα», όπως λέει ο Μανιάτης δημοσιογράφος Γιώργος Δημακόγιαννης. Η πυρκαγιά όχι μόνον πέρασε κι έκαψε και τις πέτρες αλλά δεν δίστασε να πληγώσει θανάσιμα τον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου κι Ελένης. Πετρόκτιστος Ναός που δεσπόζει στο μανιάτικο ύψωμα, αφιέρωμα των Μανιατών που έζησαν, αγωνίστηκαν και δικαιώθηκαν εκεί.

Σήμερα ο τρούλος του ιερού Ναού καμένος έχει καταρρεύσει αφήνοντας την ανύποπτη βροχή του χειμώνα να πλημμυρίζει και να διαβρώνει έναν Ναό ιερό κληροδότημα των Μανιατών μιας ένδοξης εποχής. Ο Γιώργος Δημακόγιαννης με την κάμερα του notospress.gr δείχνει την καταστροφή σε μια προσπάθεια να συνεγείρει Μανιάτες, όπου γης, και όχι μόνον Μανιάτες, προκειμένου άμεσα να ληφθεί πρωτοβουλία για την αποκατάσταση του Ιερού Ναού.

Οι εκδόσεις Αδούλωτη Μάνη (2733053670) και το Notospress.gr (2731089949) τίθενται στη διάθεση κάθε φορέα και προσώπου που θέλει να αναλάβει και συντονίσει πρωτοβουλία έτσι ώστε το συντομότερο δυνατόν, η κοινωνία των Μανιατών, των Λακώνων, των Ελλήνων, να κάνει το χρέος της έναντι μιας ιστορικής περιοχής με Ιερό πρόσημο και ύψιστο εθνικό συμβολισμό.

Συλλογικοί Φορείς, Οικογένειες, Πρόσωπα μεμονωμένα, Όμιλοι κι Επιχειρήσεις μπορούν να συντονιστούν σε ένα κοινό και ιερό σκοπό, χρέος και οφειλή, έτσι ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές στον πετρόκτιστο Ιερό Ναό του Πολυάραβου. Συνυπολογίζοντας στην αμέριστη στήριξη και συνεργασία των εκδοτών Γιώργου Δημακόγιαννη και Ηλία Μπόνου και των μέσων που διαθέτουν τα οποία και θέτουν στην υπηρεσία του κοινού σκοπού.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις