ΜΑΝΗ. Πραγματοποιήθηκε, ύστερα από πρωτοβουλία του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους πυρόπληκτους από τις φετινές καταστροφικές πυρκαγιές της Ανατολικής Μάνης, την Παρασκευή 22/10 στην πλατεία Δημαρχείου, στο Γύθειο.

Ομιλητές

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Βασίλης Βρουλίτης, γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ παρεμβάσεις έκαναν εκπρόσωποι από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Σπάρτης, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ, τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αθήνας για τη Μάνη που υπογράμμισαν την ανάγκη για συντονισμένο αγώνα.

Επόμενες κινήσεις

Αποφασίστηκε η συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην Αθήνα, στις 6 Νοέμβρη, με όλες τις Επιτροπές Αγώνα πληγέντων από φυσικές καταστροφές. Επίσης την Τρίτη 26/10 θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας (11:00), στα γραφεία του ΕΛΓΑ στην Τρίπολη.

Διεκδικήσεις

  • Αποζημίωση και αναπλήρωση του εισοδήματος στο 100% της πραγματικής ζημιάς χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να χορηγηθούν, με ευθύνη του κράτους, όσες ζωοτροφές είναι αναγκαίες σε όλους τους κτηνοτρόφους, για όσο καιρό διαρκεί η απαγόρευση βόσκησης.
  • Να εξασφαλιστεί η αναγκαία τροφή για την επιβίωση των μελισσοσμηνών.
  • Άμεσα να προχωρήσουν αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα, μέτρα δασοπροστασίας, με διάνοιξη δασικών δρόμων, συντήρηση αντιπυρικών ζωνών, καθαρισμό των δασών και απομάκρυνση των εύφλεκτων υλικών από αυτά προς αποφυγή μελλοντικών καταστροφών στις εναπομείνασες δασικές εκτάσεις.
  • Απαλλαγή των πληγέντων από δημοτικά τέλη, πάγωμα και διαγραφή χρεών, σε εφορία, ΔΕΗ, ασφαλιστικές εισφορές, τράπεζες. Απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ για όλους τους πυρόπληκτους για όσα χρόνια διαρκέσει η αποκατάσταση των ζημιών.
  • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ με αναγκαία και επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις