ΒΑΜΒΑΚΟΥ. Για δεύτερη συνεχή φορά, το V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF), το σύγχρονο κέντρο STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Maths) που λειτουργεί στη Βαμβακού Λακωνίας από τη Vamvakou Revival φιλοξενεί τις εξετάσεις για τη συμμετοχή στα εξωσχολικά προγράμματα του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented Youth (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια, στις 13 Νοεμβρίου 2021!

Οι 2 οργανισμοί που το έργο τους υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) συμπράττουν για ακόμη μια φορά στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς προσφέροντας σε παιδιά της Πελοποννήσου, την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο της γνώσης και να καλλιεργήσουν το ταλέντο τους.

Επιστημονικό εργαστήριο

Την ίδια ημέρα, μετά τις εξετάσεις, οι μαθητές που θα λάβουν μέρος σε αυτές, αλλά και οι επισκέπτες του χωριού της Βαμβακούς θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα επιστημονικό εργαστήριο του CTY Greece στο V.Lab.

Θα εκτελέσουν πειράματα και θα φτιάξουν πρωτότυπες κατασκευές, θα παρατηρήσουν, θα κάνουν υποθέσεις και θα καταλήξουν σε επιστημονικά συμπεράσματα για αυτά που συμβαίνουν γύρω τους. Γνωρίστε τη μαγεία της επιστήμης και τον κόσμο του Science Club!

Εξετάσεις για τα εξωσχολικά προγράμματα του CTY Greece του Κολλεγίου Ανατόλια

Το CTY Greece του Κολλεγίου Ανατόλια προσφέρει και φέτος εξωσχολικά, καινοτόμα και διαδραστικά προγράμματα ειδικά διαμορφωμένα ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες, τις ικανότητες και τα ενδιαφέροντα παιδιών που έχουν ιδιαίτερες ακαδημαϊκές και αντιληπτικές δεξιότητες, βάθος και εύρος σκέψης, και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση.

Τα προγράμματα του Κέντρου είναι

  • Online Σύγχρονης Διδασκαλίας,
  • Online Ασύγχρονης Διδασκαλίας,
  • Σαββατοκύριακου και
  • Θερινά.

Υποτροφίες

Με την υποστήριξη των χορηγών του Κέντρου προσφέρεται σημαντικός αριθμός υποτροφιών για τα θερινά προγράμματα. Συγκεκριμένα, φέτος το Κέντρο θα προσφέρει περισσότερες από 120 νέες υποτροφίες στους επιτυχόντες των εξετάσεων, λαμβάνοντας υπόψη εισοδηματικά κριτήρια.

Από την έναρξη του προγράμματος το 2013 μέχρι σήμερα περισσότερα από 6.000 παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου, και Λυκείου έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα και προγράμματα του CTY Greece, με το 52% να έχει λάβει υποτροφία.

Για να μπορέσουν οι μαθητές να λάβουν μέρος στα προγράμματα του CTY Greece πρέπει να αξιολογηθούν μέσω εξετάσεων που έχουν σχεδιαστεί από το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου του Johns Hopkins (JHU CTY).

Οι εξετάσεις είναι στα ελληνικά, δεν χρειάζονται προετοιμασία και απευθύνονται σε μαθητές από Β’ Δημοτικού έως και Γ’ Γυμνασίου.

Πληροφορίες

Περισσότερες πληροφορίες για τις εξετάσεις και την εγγραφή σε αυτές, καθώς και δείγματα των τεστ, στο www.cty-greece.gr/exams.

Τα εξωσχολικά προγράμματα του CTY Greece, του Κολλεγίου Ανατόλια

Οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν ένα από τα προσφερόμενα μαθήματα, που χαρακτηρίζονται από φαντασία και πρωτοτυπία και διαφοροποιούνται ως προς το περιεχόμενο και τον τρόπο διδασκαλίας τους για να υποστηρίξουν τις ιδιαίτερες ανάγκες μάθησης κάθε παιδιού.

Θετικές Επιστήμες

Από τις Θετικές Επιστήμες προσφέρονται μαθήματα όπως Κρυπτολογία, Θεωρία Παιγνίων, Βιοϊατρικές Επιστήμες, Εγκληματολογία, Η Μαγεία της Μαθηματικής Σκέψης, Εισαγωγή στη Ρομποτική και τα Συστήματα Αυτόματου Ελέγχου, Νανοτεχνολογία: Μικρόκοσμοι Εν Δράσει!

Ανθρωπιστικές Επιστήμες

Από τον χώρο των Ανθρωπιστικών Επιστημών προσφέρονται μαθήματα όπως, Ο Κόσμος των Οικονομικών και της Επιχειρηματικότητας, Ηνωμένα Έθνη και Γεωγραφία: Άλλαξε τον Κόσμο, Ποίηση, Πεζογραφία & Γλώσσα: Μια Συγγραφική Ματιά, Θεμελιώδεις Αρχές Ψυχολογίας, Διεθνείς Σχέσεις, ενώ αρκετά μαθήματα, όπως το μάθημα της Διατροφής και του Κινηματογράφου συνδυάζουν περισσότερα από ένα επιστημονικά πεδία, δίνοντας μια διεπιστημονική προσέγγιση στη μάθηση.

Ενδεικτικά ορισμένα από τα νέα μαθήματα που προσφέρει το CTY Greece είναι: Video Game Design, Επιδημιολογία, Ιατρική Στατιστική, Βιοϊατρική Τεχνολογία, Περί Ανέμων και Υδάτων: Η Επιστήμη του Καιρού, Η Ακαδημία Υπερηρώων, η Ψυχολογία των Ανθρωπίνων Σχέσεων.

Απορίες, κανείς;

Για απορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να απευθυνθείτε στο γραφείο του CTY Greece: 2310 332625, 2310 398253, email: cty@anatolia.edu.gr.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις