ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Δεν θέλει και πολύ. Τα περιθώρια αντίδρασης στο κυκλοφοριακό της Καλαμάτας είναι πλέον μηδαμινά. Ένα μικρό λάθος είναι αρκετό για να προκληθεί ένα μικρό ή μεγάλο έμφραγμα. Όπως δείχνουν οι φωτογραφίες μια στάθμευση σε κεντρικό δρόμο είναι αρκετή για να φράξει ο δρόμος και να δημιουργηθεί ουρά από 30 οχήματα. Στους δρόμους που κινούνται τα αστικά λεωφορεία ή μεγάλα οχήματα μεταφορών δεν υπάρχει περιθώριο ούτε για στάση δευτερολέπτων.

Στο στιγμιότυπο ο οδηγός έχει αφήσει το ΙΧ με αποτέλεσμα το «έμφραγμα» και τον εκνευρισμό των οδηγών που ακολουθούσαν. Όπως θα δείτε ούτε δίκυκλα δεν μπορούσαν να περάσουν έως ότου ο οδηγός αντιληφθεί της παρατυπία του.

Αλήθεια είναι ότι στο κέντρο της Καλαμάτας υπάρχει πάντα ανάγκη πολλών καταναλωτών και δημοτών για μια στάση του λεπτού. Ωστόσο έτσι όπως γίνεται η ροή της κυκλοφορίας δεν υπάρχουν περιθώρια αφού οι χώροι στάθμευσης, είτε με κάρτα είτε δωρεάν είναι από νωρίς φρακαρισμένοι. Τις ώρες αιχμής είναι αδιανόητη η στάση σε κεντρικό δρόμο της Καλαμάτας. Είναι αναγκαίοι επιπλέον χώροι στάθμευσης πέριξ του κέντρου οι οποίοι θα πρέπει να ελέγχονται από τις Υπηρεσίες του δήμου ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα οχημάτων που είναι παρκαρισμένα στην ίδια θέση για πολλές ημέρες.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις