ΚΑΤΑΚΟΛΟ. Μετά τη θεωρητική εκπαίδευση, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρακτική άσκηση για την πρόληψη και την τυχόν καταστολή της θαλάσσιας ρύπανσης. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο λιμένα του Κατακόλου, παρουσία του προέδρου του Δ.Λ.Τ.Π. και δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, από την εξειδικευμένη σε αυτά τα θέματα Εταιρεία, “ΜΕΤΟΠΗ Σύμβουλοι Προστασίας Περιβάλλοντος”, με επικεφαλής τον τέως αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού, Μιχάλη Αγγελόπουλο.

Στην εκπαίδευση συμμετείχε και η εθελοντική ομάδα του Δήμου Πύργου, η οποία έχει συσταθεί για τον σκοπό αυτό, με επικεφαλής την προϊσταμένη της Πολιτικής Προστασίας Αγγελικής Διονυσοπούλου.

«Εφαρμόζεται στο λιμένα Κατακόλου το σχέδιο αντιμετώπισης πιθανής ρύπανσης, με όλο το κατάλληλο υλικό που παραλάβαμε για πρώτη φορά, και τον οποίο εντός του νέου έτους θα συμπληρωθεί και με άλλα απαιτούμενα υλικά. Πιστεύουμε ότι παραδίδουμε στη νέα διοίκηση που θα εγκατασταθεί σύντομα εδώ, με επικεφαλής τον Κώστα Καραγιάννη, μια διοικητική δομή με όλες τις πιστοποιημένες λειτουργίες» δήλωσε ο κ. Αντωνακόπουλος, αναφερόμενος στην ασφάλεια φύλαξης σεκιούριτι, τον Υ.Α.Λ.Ε., το σχέδιο αντιρρύπανσης, τα ISO διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων και κατάπλευσης πλοίων με χύδην φορτία, κ.α.

«Έχουμε εξασφαλίσει μια σειρά από υπηρεσίες και πιστοποιήσεις που δεν είχε ποτέ το λιμάνι μας. Και αυτό το καθιστά ανταγωνιστικό. Γι’ αυτό και βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων των κολοσσών της κρουαζιέρας. Φάνηκε και φέτος καθαρά, από τα προγράμματα των εταιρειών. Κάτι που επιβεβαίωσε σε πρόσφατη συνεδρίαση και ο Λιμενάρχης, δηλώνοντας πως «τον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει "εκκωφαντικά" άλματα δουλειάς στο λιμάνι».

Ο κ. Αντωνακόπουλος αναφέρθηκε επίσης και σε όλα τα έργα που είτε εκτελούνται είτε προγραμματίζονται για το προσεχές διάστημα.

«Αυτή την περίοδο συνεχίζονται τα έργα χερσαίας ζώνης. Δημοπρατούμε άμεσα την προμήθεια προσκρουστήρων προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, ενώ έχουμε στο πλάνο μέσα από το πρόγραμμα "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ" να δημοπρατηθεί με διεθνή διαγωνισμό η μαρίνα, όπως και άλλα έργα όπως τα σκίαστρα και οι δέστρες. Επιπλέον, άμεσα το ΔΛΤΠ θα αποκτήσει τεχνικό σύμβουλο-manager που θα παρέχει στο διοικητικό συμβούλιο όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία. Εκτιμώ ότι το Κατάκολο έχει μπει σε μια νέα τροχιά ανάπτυξης. Το λιμάνι ξαναβρίσκει το χαμένο του χαρακτήρα».

Για την άσκηση αντιρρύπανσης μίλησε και ο τεχνικός σύμβουλός σε θέματα προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος της εταιρείας «ΜΕΤΟΠΗ» Μιχάλης Αγγελόπουλος: «Για πρώτη φορά το ΔΛΤΠ προμηθεύτηκε αντιρρυπαντικό εξοπλισμό. Είμαστε εδώ για να παράσχουμε θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση, αφού βεβαίως προηγήθηκε η επιχειρησιακή τακτοποίηση του εξοπλισμού που αγοράστηκε. Το σενάριο της άσκησης ήταν η διαρροή αποβλήτων τα οποία κατέληξαν στο ναυαγοσωστικό του Λιμενικού και κλείσαμε με ένα πλωτό φράγμα, ικανού μήκους, για να συγκρατηθεί η ρύπανση μέσα σ’ αυτό».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις