ΛΑΚΩΝΙΑ. Διεξήχθη το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021 στο Κέντρο Πολιτισμού, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, από την ACTA και την ACTA – Infotest , για 19η χρονιά, ο Πανελλήνιος Τελικός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Microsoft Office Specialist, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.

Σκοπός, η ανάδειξη των 3 παιδιών που εκπροσωπούν την Ελλάδα στον κορυφαίο διαγωνισμό πληροφορικής παγκοσμίως. Τα παιδιά που διακρίνονται διαγωνίζονται στις 3 κατηγορίες του Office, το Word, το Excel και το PowerPoint από 140 και πλέον χώρες.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Microsoft Office Specialist

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Microsoft Office Specialist διενεργείται σε τρεις φάσεις: Στην πρώτη, στα προκριματικά κάθε χώρας διαγωνίζονται οι υποψήφιοι, με στόχο να αξιολογηθούν με όσο το δυνατόν υψηλότερο ποσοστό βαθμολογίας, που θα τους εξασφαλίσει τη συμμετοχή στους τελικούς κάθε χώρας. Στη δεύτερη φάση, διαγωνίζονται οι καλύτεροι κάθε χώρας με στόχο την ανάδειξη του εθνικού πρωταθλητή. Στην τρίτη και τελευταία φάση, οι πρωταθλητές των χωρών διαγωνίζονται για την ανάδειξη του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Οι μαθητές από την Πελοπόννησο που διακρίθηκαν, ήταν αρχικά, αποδέκτες υποτροφίας του Εκπαιδευτικού Κέντρου Σπάρτης «YourSuccess». Διαγωνίστηκαν με στόχο την πρόκριση στους 100 καλύτερους χρήστες των εφαρμογών στην Ελλάδα, ενώ η ομάδα της Σπάρτης στελεχώθηκε με 9 συμμετοχές που προκρίθηκαν βάση βαθμολογίας στους 100 καλύτερους στην Ελλάδα.

Στη Σπάρτη γύρισαν μαθητές με 2 χρυσά μετάλλια, 1 αργυρό και 1 χάλκινο, από τη Σπάρτη, το Βλαχιώτη και την Τρίπολη, μέλη της ομάδας που στελεχώθηκε από το Εκπαιδευτικό Κέντρο Σπάρτης «YourSuccess».

Οι Πανελλήνιοι Πρωταθλητές για το 2021 είναι:

Ο Αντώνιος Κοντοράβδης του Ιωάννη – 15 ετών Βλαχιώτη Λακωνίας στη διαγωνιστική ενότητα Microsoft Word,

η Μιχαέλα Μαρία Προκόπου – 15 ετών Τρίπολη Αρκαδίας, στη διαγωνιστική ενότητα Microsoft PowerPoint και

ο Ανδρέας Ναλμπάντης – 20 ετών Καβάλα στηδιαγωνιστική ενότητα Microsoft Excel.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο διαγωνισμό συμμετείχε για 2η φορά και φέτος ο 15χρονος πλέον Νικόλαος Σκιαδάς του Δημητρίου όπου το 2019 κατέκτησε την κορυφή στο Ms Word, και φέτος κατέκτησε τη 2η θέση στο Ms Excel.

Τέλος η Χριστίνα Σελιτσάνου του Σπυρίδωνος κατέκτησε την 3η θέση στην Ελλάδα στο Ms PowerPoint.

Οι τρεις Πανελλήνιοι Πρωταθλητές θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε έναν κορυφαίο διεθνή διαγωνισμό, να ζήσουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία και να διεκδικήσουν ανάμεσα από χιλιάδες άλλους μαθητές και φοιτητές του κόσμου – γιατί όχι; – μια θέση στο παγκόσμιο βάθρο της κατηγορίας τους, που συνοδεύεται από δώρα και χρηματικά έπαθλα.

Συγχαρητήρια από Δήμο Βέρδο

Τα συγχαρητήριά του προς τον μαθητή Αντώνη Κοντοράβδη για την διάκρισή του, εξέφρασε ο Δήμαρχος Ευρώτα, Δήμος Βέρδος:

«Όταν οι εκπρόσωποι της νέας γενιάς διακρίνονται σε διαγωνισμούς, μάς κάνουν όλους υπερήφανους. Όταν, δε, οι μαθητές που διακρίνονται είναι και συνδημότες μας, τότε έχουμε έναν παραπάνω λόγο να νιώθουμε υπερήφανοι.

Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον μαθητή Αντώνιο Κοντοράβδη, από τον Βλαχιώτη, για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον Πανελλήνιο Τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Microsoft Office Specialist.

Παράλληλα, να συγχαρώ τους γονείς του, το Γυμνάσιο Βλαχιώτη, όπου φοιτεί, καθώς και το Εκπαιδευτικό Κέντρο Σπάρτης «YourSuccess» για την συμβολή του στην κατάλληλη προετοιμασία όλων των μαθητών και μαθητριών του, οι οποίοι διακρίθηκαν στον πρόσφατο διαγωνισμό.

Θέλω, τέλος, να διατυπώσω την ευχή για ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις, καθώς, όπως ενημερώθηκα, ο Αντώνιος Κοντοράβδης πρόκειται να διαγωνιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο, στις 11 Νοεμβρίου. Εύχομαι να έχει κάθε επιτυχία και ένα λαμπρό μέλλον σε κάθε επίπεδο της ζωής του.»

Στην εκδήλωση, χαιρετισμό απηύθυναν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ACTA, Ιωάννης Ανδρονικίδης και η Future Skills Development Lead, Microsoft Education Central Eastern Europe, Έλενα Ζαγλαρίδου, συγχαίροντας όλους τους συμμετέχοντες για την προσπάθειά τους. Τονίστηκε η σημασία της κατοχής διεθνώς αναγνωρισμένων πιστοποιητικών, καθώς αποτελούν σημαντικά αποδεικτικά γνώσεων για τη σταδιοδρομία και την μετέπειτα καριέρα κάθε μαθητή.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις