ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Με αντικείμενο θέματα των τομέων της οικονομίας και της κοινωνίας, συνεχίστηκαν χθες Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021, στο ιστορικό Δημαρχείο, τα Θεματικά Εργαστήρια, στο πλαίσιο της προετοιμασίας σύνταξης της πρότασης υποψηφιότητας του Δήμου Καλαμάτας στο Δίκτυο των 100 Έξυπνων και Κλιματικά Ουδέτερων πόλεων έως το 2030.

Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στην παρουσίαση τονίζοντας ότι πρέπει να επιταχυνθεί η σύνταξη του φακέλου της Καλαμάτας για ένταξή της στο Δίκτυο, προσθέτοντας ωστόσο ότι «η προσπάθεια που καταβάλλεται αποδίδει και μας χαροποιεί ιδιαίτερα η συμμετοχή πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, φορέων και ιδιωτών στον διάλογο που έχει ξεκινήσει». Πρόσθεσε ακόμη ότι έχει ήδη μπει στη ζωή μας το θέμα της κλιματικής αλλαγής. Διαφορετικοί ήταν οι σχεδιασμοί πριν ξεκινήσει η συζήτηση για την ένταξη στο Δίκτυο και διαφορετικοί τώρα που έχουν ενεργοποιηθεί οι άξονες των θεματικών ενοτήτων. Έχει γίνει συνένωση δυνάμεων, διάλογος, ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων, ώστε να προκύψουν οι τελικές επιλογές. Η ομάδα που έχει δημιουργηθεί δεν διαλύεται τον Ιανουάριο αλλά, τότε ξεκινά είπε χαρακτηριστικά εξηγώντας πως, ακόμη κι αν δεν επιλεγεί η Καλαμάτα στο πρόγραμμα θα είμαστε εδώ για να σχεδιάσουμε το μέλλον της.

Στο θεματικό εργαστήρι -μεταξύ άλλων- συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Μπασακίδης και Αναστάσιος Σκοπετέας, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Μαρία Νταμάτη, ενώ παρεμβάσεις μέσω τηλεσύνδεσης έκαναν ο καθηγητής Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Παναγιώτης Λιαργκόβας και η αναπληρώτρια καθηγήτρια Οικονομικής Επιστήμης το Πανεπιστημίου Πειραιά Κωνσταντίνα Κοτταρίδη.

Υπενθυμίζεται ότι συντονιστής του Άξονα είναι ο Πάνος Κρητικός (οικονομολόγος) και εισηγητές των θεματικών ενοτήτων οι Γιάννης Πάζιος (αγροτική παραγωγή), Δημήτρης Μπούχαλης (βιομηχανία), Νίκος Μαλαπέτσας (τουρισμός) και Παναγιώτης Λύρας (κοινωνία).

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις