ΣΠΑΡΤΗ. 3 συμβάσεις για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε περιοχές του πυρόπληκτου Δήμου Ανατολικής Μάνης υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας το πρωί της Παρασκευής 3/12, στο διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, στη Σπάρτη.

Επιπλέον υπεγράφη και προγραμματική σύμβαση με τη δήμαρχο Ελαφονήσου Ευσταθία Λιάρου για το νέο σχολικό συγκρότημα του Δήμου Ελαφονήσου, προϋπολογισμού 2.700.000 €.

Πιο συγκεκριμένα

Τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας αφορούν σε εργασίες συντήρησης οχετών και τεχνικών έργων απορροής οβρίων υδάτων στο οδικό δίκτυο και σε κοίτες χειμάρρων και ποταμών στις πυρόπληκτες περιοχές των Δημοτικών Ενοτήτων Σμήνους, Οιτύλου και Γυθείου.

Προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Ελαφονήσου

Ως προς την προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Ελαφονήσου, ο περιφερειάρχης, παρόντων -μεταξύ άλλων - του αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρου Βερούτη και του θεματικού ομολόγου του Νίκωνα Τζινιέρη, δήλωσε ότι, «…η Περιφέρεια θα συνδράμει με την τεχνογνωσία της στην υλοποίηση του σημαντικού έργου του νέου σχολείου -που είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”», τονίζοντας παράλληλα ότι «…στο νησί έχουν ήδη γίνει παρεμβάσεις, όπως η ασφαλτόστρωση ενώ δρομολογείται και το θέμα του φωτισμού, όπως επίσης η μελέτη για το λιμάνι, αλλά και η δημιουργία σταθμού επιβατών στην Πούντα», το σημείο της Λακωνίας απ’ όπου αναχωρεί το φέρυ μποτ για την Ελαφόνησο.

Απαντώντας στις ευχαριστίες της δημάρχου, ο Π. Νίκας δήλωσε ότι, «απλώς είναι έργα που ανταποδίδουν το εισόδημα το οποίο η Ελαφόνησος προσφέρει στην Περιφέρεια μέσα από τη μεγάλη επισκεψιμότητά της» και τονίζοντας ότι «…η περιοχή αυτή έχει περιμένει πολλά χρόνια να γίνουν έργα».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις