ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Έτοιμη να υποδεχθεί τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, με έναν υπέροχο και λαμπερό στολισμό, δείχνει η πόλη της Μονεμβασίας που γέμισε φως.

Επίκεντρο του στολισμού, η πλατεία της πόλης και η πύλη του Κάστρου, ενώ φέτος τα γιορτινά τους φόρεσαν και το αναβαθμισμένο παραλιακό μέτωπο καθώς και οι πλατείες του Κάστρου.

Το ψηλό δέντρο

Το ψηλό δέντρο, σήμα κατατεθέν της πόλης φωτίστηκε με δεκάδες φωτάκια, ενώ δίπλα σε αυτό ένα υπέροχο έλατο ήρθε να συμπληρώσει την γιορτινή εικόνα. Ένα ξύλινο σπιτάκι αναπαριστά την φάτνη, με φιγούρες που φιλοτέχνησε ο Ευάγγελος Φιλίππου.

Κατά μήκος του παραλιακού μετώπου υπέροχα φωτισμένα μεταλλικά δέντρα, με ταυτόχρονη διακόσμηση των στύλων φωτισμού, δίνουν πραγματικά μια άλλη διάσταση στο γιορτινό στολισμό της πόλης.

Πύλη του Κάστρου

Τέλος στην πύλη του Κάστρου δεσπόζει ένα ψηλό έλατο, στολισμένο με δεκάδες λαμπιόνια, ενώ οι πλατείες της παλιάς πόλης φωτίστηκαν με έναν ιδιαίτερο και προσεγμένο τρόπο, δίνοντας με αυτό τον τρόπο το χρώμα των γιορτών σε μια καστροπολιτεία, ήρεμη και σιωπηλή αυτή την περίοδο.

Όπως αναφέρθηκε, «Τα φετινά Χριστούγεννα μπορεί να είναι διαφορετικά, όμως κάποια πράγματα παραμένουν αναλλοίωτα. Η κατασκευή της ξύλινης φάτνης θα φέρει κατασκευές απλές γεμάτες αγάπη που μας δίνουν το πιο ξεκάθαρό μήνυμα αυτών των ημερών, το μεγαλείο της γέννησης του Θεανθρώπου και την υπεροχή της απλότητάς του, ακολουθώντας την πρόσκληση – πρόταση του εκκλησιαστικού ποιητή:

“Δεῦτε ἴδωμεν πιστοί, ποῦ ἐγεννήθη ὁ Χριστός, ἀκολουθήσωμεν λοιπὸν ἔνθα ὁδεύει ὁ ἀστήρ, μετὰ τῶν Μάγων Ἀνατολῆς τῶν Βασιλέων. Ἄγγελοι ὑμνοῦσιν, ἀκαταπαύστως ἐκεῖ. Ποιμένες ἀγραυλοῦσιν, ᾠδὴν ἐπάξιον΄ Δόξα ἐν ὑψίστοις λέγοντες, τῷ σήμερον ἐν Σπηλαίῳ τεχθέντι, ἐκ τῆς Παρθένου, καὶ Θεοτόκου, ἐν Βηθλεὲμ τῆς Ἰουδαίας”».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις