ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Βολτάροντας στα καλντερίμια του Κάστρου της Μονεμβασίας, οπωσδήποτε αποκομίζεις εικόνες μιας άλλης εποχής· αρχοντικά παλαιά και καλοσυντηρημένα, οικόσημα και αψίδες, πλακόστρωτα, πέτρα και ξύλο, σε ταξιδεύουν σε άλλες εποχές.

Σίγουρα θα έχεις αποτυπώσει και την εικόνα με τις γλυκές γάτες που συχνάζουν στα ίδια καλντερίμια που περπατούσες κι εσύ, παρουσίες που λέγεται πως έχουν αυτή τη συνήθεια, χρόνια τώρα.

Όπως παραδίδεται, είναι χαρακτηριστική η εικόνα του 1960 με τον τότε εφημέριο Μονεμβασίας, Πατήρ Ιωάννη Δεσποινάκη.

gates-sto-kastro-monemvasias-3.jpg
Φωτογραφία: Σταύρος Χριστάκος

Σήμερα

Έγινε γνωστό από τον αντιδήμαρχο Σταύρο Χριστάκο, πως έχει ξεκινήσει ένα Πρόγραμμα Φροντίδας και Περίθαλψης για τις χαριτωμένες γάτες του Κάστρου, «…σε συνεργασία με τον κτηνίατρο Ανδρέα Θερμολιά και τον συνεργάτη του κτηνίατρο Βαγγέλη Νούσκαλη, με υπαλλήλους του Δήμου Μονεμβασίας, Ασημίνα Αρκούδη, Κωνσταντίνο Καλύβα και Νίκη Πετράκου, αλλά και την Μάγδα Αλησάφου, κάτοικο του Κάστρου που εδώ και πολλά χρόνια φροντίζει τις γάτες».

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Στείρωση σε όσες γάτες είναι ηλικίας μεγαλύτερης των 6 μηνών
  • Αποπαρασίτωση σε όλες τις γάτες
  • Σε σημεία του Κάστρου θα τοποθετηθούν 10 ταΐστρες, οι οποίες συμπληρώνονται με τροφές από το προσωπικό του Δήμου - Να σημειώσουμε ότι πρέπει να αποφεύγουμε να δίνουμε τροφή από εστιατόρια στις γάτες
  • Τοποθέτηση πέντε ειδικών δοχείων (τουαλέτες για γάτες) σε σημεία του Κάστρου, που θα καθαρίζονται καθημερινά από το προσωπικό του Δήμου

«Θέλω να ευχαριστήσω του κτηνιάτρους, τους υπαλλήλους του Δήμου μας, επίσης τον Χριστόδουλο Μαντζαβράκο από το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου και τον Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών Μιχάλη Λιβανό. Φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ τους εθελοντές δημότες μας, για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Η προσπάθεια θα συνεχιστεί και σε αλλά σημεία του Δήμου μας», τονίζει ο Σταύρος Χριστάκος.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις