ΠΑΤΡΑ. Επέστρεψε ο άστεγος της οδού Γούναρη, ο οποίος μετά από ενημέρωση συμπολίτη στην ΕΛΑΣ, την Εισαγγελία Πατρών και τις αυτοδιοικητικές υπηρεσίες της Πάτρας είχε απομακρυνθεί από την είσοδο καταστήματος όπου είχε βρει καταφύγιο.

Ο συμπολίτης σημειώνει: «Μετά από e-mail που έστειλα χθες στην εισαγγελία πρωτοδικών, στο 2ο Αστυνομικό Τμήμα Πατρών, στο Δήμο, και σε όλες τις άλλες αρχές και φορείς της πόλης, σχετικά με τον άστεγο της οδού Γούναρη, σήμερα το πρωί , συνεργείο του Δήμου με παρουσία Αστυνομίας καθάρισε το χώρο που βρωμοκοπούσε από δεκάδες άχρηστα πράγματα και ο άστεγος – κατά ομολογία του αξιωματικού υπηρεσίας του 2ου αστυνομικού τμήματος που επικοινώνησα μαζί του – μεταφέρθηκε για να εξεταστεί ιατρικά και ψυχολογικά. Βρέθηκε τελείως καλά με σώας τας φρένας – τα έχει τετρακόσια δηλαδή. Κατόπιν τον ενημέρωσαν για άλλη μια φορά για τις δομές του Δήμου όπου αρνήθηκε κατηγορηματικά να πάει και αφέθηκε ελεύθερος. Έτσι γύρισε πάλι στο ίδιο ακριβώς στέκι , ποιο καθαρό αυτή τη φορά. Τουλάχιστον τον καθάρισαν. Ο αξιωματικός υπηρεσίας μου είπε ότι η αστυνομία δεν είναι νοσοκομείο, ούτε δομή αστέγων για να τον κρατήσει ούτε είχε διατελέσει κάποιο παράπτωμα. Έτσι ο άστεγος μετά τις ιατρικές εξετάσεις έφυγε. Ο αξιωματικός υπηρεσίας – μου είπε – έχει ενημερώσει τον Διοικητή του και τον εισαγγελέα και θα δουν τι θα κάνουν καθότι ο άνθρωπος είναι αλλοδαπός (Βούλγαρος). Ο φάκελος δηλαδή είναι ανοιχτός. Φίλοι μου. Το πρόβλημα του συγκεκριμένου αστέγου που ξυλιάζει αυτές τις παγωμένες νύχτες είναι πλέον γνωστό εγγράφως από εμένα στους πάντες. Τουλάχιστον έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας».

Ο συμπολίτης μίλησε μάλιστα και με τις δομές αστέγων του Δήμου και όπως τονίζει: «Σε τηλεφωνική επικοινωνία μου σήμερα το πρωί με τις δομές αστέγων του Δήμου , η υπάλληλος – κοινωνική λειτουργός – αρνιόταν συστηματικά – παρ όλο που πίεσα – να μου πει αν του παρέχουν βοήθεια στο μέρος που βρίσκεται ο άστεγος εφόσον αρνείται να πάει στις δομές. Δηλαδή την ρώτησα επίμονα αν τόσο καιρό έχουν πάει να του παράσχουν ιατρική και φαρμακευτική βοήθεια ρουχισμό ή να τον σιτίσουν και μου απαντούσε συνέχεια ότι δεν μπορώ να σας πω κύριε Αποσκίτη γιατί αυτά είναι προσωπικά δεδομένα».

Πηγή: pelop.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις