ΣΠΑΡΤΗ. Η υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής στη Σπάρτη, όπως η Αστική αναζωογόνηση αλλά και το Αθλητικό Κέντρο σε οικόπεδο του Σπαρτιατικού ΓΣ ήταν θέματα που απασχόλησαν τον υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα σε συνάντησή του με τον βουλευτή Ν. Κρητικό και στελέχη του Δήμου Σπάρτης την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου

  • Υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία «ήταν εποικοδομητική και πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα», συζητήθηκαν θέματα υλοποίησης σημαντικών έργων υποδομής, στον Δήμο Σπάρτης.

Ειδικότερα

Έγινε ανασκόπηση του φακέλου έργων που έχει καταθέσει ο Δήμος Σπάρτης στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», εκ των οποίων έχουν ενταχθεί ήδη

  • η «Αστική αναζωογόνηση της πόλης της Σπάρτης» με χρηματοδότηση 652.900 € στην Πρόσκληση ΑΤ06 και
  • η πράξη, «Ο ζωγράφος του 1821, Παναγιώτης Ζωγράφος και το έργο του «ζωντανεύουν» στην Σπάρτη» με χρηματοδότηση 000 € στην Πρόσκληση ΑΤ14.

Ο υπουργός προανήγγειλε ότι εντός των προσεχών ημερών θα ενταχθεί και το έργο «Αναβάθμιση – Επέκταση και Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης της Ε.Ε.Λ. Σπάρτης» προϋπολογισμού 6.204.000 € στην Πρόσκληση ΑΤΟ3 του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Όπως ειπώθηκε, «Η ένταξη και υλοποίηση του έργου αυτού αποτελεί μια από τις κύριες προτεραιότητες της ηγεσίας της ΔΕΥΑ Σπάρτης».

Αθλητικό Κέντρο Σπάρτης – Δέσμευση Πέτσα

Επί τάπητος τέθηκε και η σχεδιαζόμενη ανέγερση νέου Αθλητικού Κέντρου, σε οικόπεδο του Σπαρτιατικού Γ.Σ., στη Σπάρτη

Παρουσιάστηκε η τεκμηριωμένη πρόταση, με στοιχεία προμελέτης, μακέτες και προϋπολογισμό, εξασφαλίζοντας τη δέσμευση του υπουργού για ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προϋπολογισμό 3.800.000 €.

Το σύμφωνο συνεργασίας για την δημιουργία του Αθλητικού Κέντρου πρόκειται να συζητηθεί στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο.

Τον δήμο Σπάρτης στη συνάντηση εκπροσώπησαν η αντιδήμαρχος Γ Δεδεδήμου και ο διευθυντής της ΔΕΥΑΣ Η. Τρακάκης.

Θετικός ο Πέτσας

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε «…θετικός ως προς τα αιτήματα που κατατέθηκαν» από τον Δήμο Σπάρτης, ενώ δεσμεύθηκε να εντάξει σε χρηματοδοτικά εργαλεία το σύνολο των προτάσεων που έλαβε, όπως αυτά προαναφέρθηκαν.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις