ΜΑΝΗ. Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Μανιάτη Ήρωα Αντιπλοιάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου Π.Ν., που «έπεσε» στο καθήκον μαζί με τους Χριστόδουλο Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψό, κατά την κρίση των Ιμίων την 31η Ιανουαρίου 1996, τέλεσε ο Δήμος Ανατολικής Μάνης.

Στη Λάγια

Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε στον ανδριάντα του Παναγιώτη Βλαχάκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ', στη Λάγια

Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και ομιλία από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Μάνης, Γεωργία Λυροφώνη.

Ήρωας

Η Πρόεδρος είπε μεταξύ άλλων πως «ο Ήρωας Παναγιώτης Βλαχάκος τη δύσκολη ώρα δεν φοβήθηκε. Έκανε το υπέρτατο καθήκον και έπεσε για την πατρίδα, περνώντας μαζί με τους άλλους δύο αξιωματικούς που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο τη νύχτα της 31ης Ιανουαρίου στο πάνθεον των ηρώων του έθνους.»

Ανέφερε ακόμη πως «η Ελλάδα, με γνώμονα πάντοτε την προώθηση του εθνικού συμφέροντος και την επίτευξη των στόχων της εξωτερικής πολιτικής, της πολιτικής άμυνας και ασφάλειάς της έχει αναπτύξει ισχυρούς διπλωματικούς δεσμούς και έχει συνάψει συμμαχίες, ισχυροποιώντας τη διεθνή της θέση» και συμπλήρωσε πως «η χώρα μας όμως, εκτός από διπλωματικά, θωρακίζεται και στρατιωτικά».

Όπως τόνισε η κα Λυροφώνη εκείνο όμως που ξεχωρίζει πάνω από όλα και κάνει μια χώρα περήφανη, είναι το έμψυχο δυναμικό των σωμάτων ασφαλείας της.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι:

«Οι άνδρες και οι γυναίκες που έχουν ταχθεί να προστατεύουν την ελευθερία της πατρίδας και να διασφαλίζουν το αίσθημα της ασφάλειας. Τα σώματα ασφαλείας μας αποτελούνται από προσωπικό με υψηλό βαθμό αποτελεσματικότητας, οργάνωση και εκπαίδευση κατάλληλη να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις. Με συνείδηση ότι πάνω από όλα επιτελούν λειτούργημα.

Σε αυτό τον καθημερινό αγώνα των ελληνικών σωμάτων ασφαλείας θα στέκονται πάντα φωτεινοί φάροι οι θυσιασθέντες Καραθανάσης, Βλαχάκος και Γιαλοψός

Στην τελετή παρευρέθησαν ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Αν. Μάνης, ο Αντιδήμαρχος κ. Εξαρχάκος, οι Βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Δαβάκης και Κρητικός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κ. Τζινιέρης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Υποδομών κ. Βερούτης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Λυροφώνη, ο Διοικητής του ΚΕΕΜ, Ταξίαρχος κ. Πολίτης, ως εκπρόσωπος του ΑΤ Αρεόπολης ο Αρχιφύλακας κ. Βασίλης Καψάλης, ως εκπρόσωπος του Λ.Σ ο Υποπλοίαρχος κ. Κανέλλος Δεμέστιχας, οι Αντιδήμαρχοι Ανατ. Μάνης κ.κ Δρακουλάκου και Καπασούρης-Σεψάκος, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Τζανετάκος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΜ κ. Κουμεντάκος, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Λάγιας κ. Γεωργαρίου, Το Σώμα Απόδοσης Τιμών του Δήμου Ανατολικής Μάνης κ.ά.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις