ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Επίσκεψη στις Κεντρικές Διοικητικές Υπηρεσίες του Συνεταιρισμού Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022 κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ αποτελούμενο από τον Βουλευτή Αργολίδας κ. Ανδρέα Πουλά, τον κ. Παύλο Χρηστίδη μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, τον Γραμματέα της ΝΕ Μεσσηνίας κ. Δημήτρη Ανδριανόπουλο και στελέχη του κόμματος στην περιοχή.

Τους υποδέχθηκαν, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Λαζόγιαννης, ο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Χριστοφιλόπουλος, ο εκπρόσωπος του Συνεταιρισμού και Γραμματέας ΔΣ του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων & Επιχειρήσεων Ελλάδας κ. Γιώργος Κατσούλης και ο Διευθυντής κ. Γιάννης Πάζιος.

Ξεναγήθηκαν στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών, στο Κατάστημα Προϊόντων (MU) και ενημερώθηκαν για όλο το φάσμα δραστηριοτήτων της Οργάνωσης

Στην διεξοδική συζήτηση που ακολούθησε τέθηκε το μείζον θέμα της ακρίβειας στο κόστος διαβίωσης και παραγωγής που απειλεί να εξοντώσει κάθε αγροτική οικογένεια και να δημιουργήσει τεράστια ζητήματα στην διατροφική επάρκεια και στην επισιτιστική ασφάλεια. Το άλυτο πρόβλημα της Σταφίδας που αποτελεί βόμβα για την Χώρα και την περιοχή μας. Η έκθεση της χώρας και η υποβάθμιση του προϊόντος αναφορικά με την Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ. Η έλλειψη εργατών Γης, τα αναγκαία όσο ποτέ αρδευτικά έργα για την Μεσσηνία. Η αναγκαία αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ. Η ανάγκη δημιουργίας δομών συνεταιριστικής και γεωργικής δια βίου εκπαίδευσης, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, η ανάγκη υιοθέτησης τεχνολογιών Ευφυούς Γεωργίας με την αναβάθμιση δομών διασύνδεσης, η προστασία της καλλιεργήσιμης Γης από την άναρχη επέκταση φωτοβολταϊκών και η θέσπιση εργαλείων στήριξης των Συνεταιρισμών!

Αμφότεροι οι εκπρόσωποι παρουσίασαν τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ θέτοντας ως προτεραιότητα την κατάρτιση Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου στην βάση του οποίου θα πρέπει να κατευθύνονται στοχευμένα και μετρήσιμα, κονδύλια και πολιτικές. Δεσμεύτηκαν για άμεσες ενέργειες αναφορικά με τα θέματα που ετέθησαν προς κάθε κατεύθυνση θέτοντας ως συνθήκη τον ανοιχτό δίαυλο ενημέρωσης και δράσης. Τους ευχαριστούμε.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις