ΣΠΑΡΤΗ. Ιδιαίτερη ικανοποίηση επικρατεί μεταξύ των διοργανωτών της εκδήλωσης, αφού οι κάτοικοι της λακωνικής πρωτεύουσας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συμμετείχαν στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16/3, στο κέντρο της Σπάρτης.

Ομιλίες

Στις ομιλίες τους οι εκπρόσωποι των φορέων της διοργάνωσης,

  • καταδίκασαν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία,
  • απέρριψαν το ψεύτικο δίλημμα να διαλέξουν ιμπεριαλιστή και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον Ουκρανικό λαό και σε όλους τους λαούς της περιοχής.

Ακόμη, τονίστηκε η ανάγκη τώρα «…να οργανωθεί η λαϊκή αντεπίθεση εναντίον της εμπλοκής της Ελλάδας στον πόλεμο και κατά των αιτιών που γεννούν τον πόλεμο, την εκμετάλλευση, τη φτώχια, την αδικία και την προσφυγιά».

Η Έλενα, μετανάστρια από την Οδησσό, συγκίνησε

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η αυθόρμητη παρέμβαση της Έλενας, μετανάστριας από την Οδησσό, που αυτή τη στιγμή φιλοξενεί την αδελφή της, πρόσφυγα του πολέμου, ενώ η υπόλοιπη οικογένειά της έχει εγκλωβιστεί στην Οδησσό.

Η Έλενα εξέφρασε την αγωνία της για την τύχη των συγγενών και των φίλων που έχει αφήσει πίσω στην πατρίδα της και ζήτησε «…να σταματήσει ο πόλεμος καθώς ο ουκρανικός και ο ρωσικός λαός ζούσαν για χρόνια αδελφωμένοι και δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν».

Το συλλαλητήριο έκλεισε με αντιπολεμικά τραγούδια από τη μουσική μπάντα που συμμετείχε…

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις