ΤΡΙΠΟΛΗ. Συνέβησαν στο Διοικητήριο Αρκαδίας την Τετάρτη 30 Μαρτίου ώρα 10:00. Στη σύσκεψη προεδρεύει ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και το θέμα αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων. Ο Δήμος Σπάρτης με απόφαση του υπουργού Σκρέκα έχει οδηγήσει τα απορριμματοφόρα στην Παλαιόχουνη Αρκαδίας, χώρος διαχείρισης του ΣΔΙΤ. Με παρέμβαση – εντολή του Παναγιώτη Νίκα οι φύλακες της ΤΕΡΝΑ δεν επιτρέπουν την είσοδο στα οχήματα του Δήμου Σπάρτης.

Όμως το πολιτικό θέμα δεν έχει να κάνει με την απομόνωση του Δήμου Σπάρτης από την Περιφέρεια αλλά με όσα είπε ο «γαλάζιος» Περιφερειάρχης για το αισθητήριο και το ένστικτο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο Παναγιώτης Νίκας, στον ισχυρισμό ότι ο υπουργός και ο γ.γ. υποδεικνύουν με απόφαση του υπουργού την Παλαιόχουνη για λύση στο πρόβλημα της Σπάρτης, χαρακτήρισε τους υπουργούς «άχρηστους» σημειώνοντας μάλιστα πως θα πάρει τηλέφωνο τον Μητσοτάκη να του τα «σούρει» για τις επιλογές του στα συγκεκριμένα, ανίκανα, πρόσωπα. Δηλαδή ο «γαλάζιος» Περιφερειάρχης αμφισβήτησε ευθέως και δημόσια τις επιλογές του Πρωθυπουργού, αγνόησε τις αποφάσεις υπουργού και γ.γ. και τους «στόλισε» κανονικά απαξιώνοντας ακόμα και την ικανότητα Μητσοτάκη στην επιλογή προσώπων σε καίριες θέσεις.

Να σημειωθεί ότι ο κ Νίκας αναφερόταν στον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Κώστα Σκρέκα αλλά και στον Γ.Γ. Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μανώλη Γραφάκο. Δηλαδή σε δύο κρίσιμες επιλογές του Μητσοτάκη.

Μάλιστα ενώ οι παρευρισκόμενοι περίμεναν αναδίπλωση και διόρθωση από τον Περιφερειάρχη, αυτό όχι μόνον δεν έγινε αλλά και κανένα στέλεχος της Ν.Δ. όπως οι κ.κ. αντιπεριφερειάρχες, Βερούτης, Τζινιέρης και πρόεδρος ΦΟΔΣΑ Αργειτάκος, δεν μίλησαν, δεν διαφώνησαν και δεν στήριξαν τα δύο βαλόμενα πρόσωπα, ο ένας εκ των οποίων είναι και λάκωνας στην καταγωγή.

Αυτή τη φορά η αμφισβήτηση κεντρικών επιλογών του Μητσοτάκη ήρθε μέσα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και από έναν αιρετό, τον Παναγιώτη Νίκα που έχει υποστηριχθεί από το κόμμα και τον Μητσοτάκη όσο λίγοι.

Στελέχη της ΝΔ δεν πίστευαν στα αυτιά τους αλλά και στη διάδοση αυτής της επίθεσης κατά των αξιωματούχων της Κυβέρνησης από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι του δημάρχου Σπάρτης αποχώρησαν από την σύσκεψη μετά από την τροπή που πήρε φανερά ενοχλημένοι.

Δείτε ποιους χαρακτήρισε «άχρηστους» ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Κώστας Σκρέκας

Ο Κώστας Σκρέκας (14 Μαρτίου 1973) είναι Έλληνας πολιτικός, βουλευτής εκλεγμένος με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην περιφέρεια Τρικάλων από τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2012 και υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Διατελεί Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) από τον ανασχηματισμό της 5 Ιανουαρίου 2021. Διετέλεσε υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας από τον Οκτώβριο του 2014 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015. Η καταγωγή του είναι από τη Μεγάρχη Τρικάλων.

Αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Το 2000 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Διαχείριση Έργων (MSc in Construction Management, στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών) στο Πανεπιστήμιο του Birmingham της Αγγλίας.

Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών του εκπροσώπησε τους φοιτητές ως μέλος στη Σύγκλητο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ως μέλος στην Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ. Το 1994 εκλέχθηκε Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ.

Συνέγραψε εργασίες και άρθρα που έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικές και διεθνείς οικονομικές ιστοσελίδες και περιοδικά. Συμμετείχε σε διεθνή συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στις θεματικές ενότητες Negotiations, Strategic Management, Global Marketing Management.

Από το 2000 εργάστηκε στον κλάδο των καταναλωτικών προϊόντων (FMCG’S) σε διευθυντικές θέσεις, ενώ υπήρξε συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος για 12 χρόνια σε εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στον εν λόγω χώρο.

Το 2012 έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα στις εκλογές της 6ης Μαΐου και εκλέχθηκε βουλευτής Τρικάλων με τη Νέα Δημοκρατία. Επανεκλέχθηκε βουλευτής στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Διετέλεσε υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας από τον Νοέμβριο του 2014 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015.

Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εκλέχθηκε πρώτος σε σταυρούς βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην περιφέρεια Τρικάλων και επανεκλέχθηκε στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου 2015.

Επανεξελέγη βουλευτής Τρικάλων στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου 2019 και ανέλαβε καθήκοντα υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιου για θέματα Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μετά τον ανασχηματισμό της 5ης Ιανουαρίου του 2021 έγινε ο νέος Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Μανώλης Γραφάκος

Από τις 3/9/2019 είναι Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, με ευθύνη τη διαχείρηση του συνόλου των αποβλήτων της χώρας, με έμφαση στην αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης και στη δημιουργία μεγάλων μονάδων σύγχρονης διαχείρησης των αποβλήτων σε όλη τη χώρα.

Ως Γενικός Γραμματέας στο Δήμο Μεταμόρφωσης από το 2012 μέχρι 31/8/2019, συνέβαλε σε μια από τις μεγαλύτερες αναδιαρθώσεις χρέους που έχουν γίνει σε ΟΤΑ. Το χρέος απομειώθηκε κατά 600.000 ευρώ και μειώθηκε η ετήσια τοκοχρεολυτική δαπάνη κατά 700.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια των κρίσιμων εκλογών του Ιουλίου του 2019 και συγκεκριμένα το δίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου, με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του κόμματος.

Ως Αναπληρωτής Γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, από το Φεβρουάριο 2016 μέχρι τον Ιανουάριο του 2019, είχε σημαντική συμβολή στην κατάρτηση του Κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Ως Πρόεδρος στον Διαδημοτικό Σύνδεσμο 21 ΟΤΑ, των Δήμων της Βόρειας Αττικής, το 2011, προώθησε το πρωτοποριακό Πρόγραμμα του Αστικού Παρατηρητηρίου.

Ως Δήμαρχος Μελισσίων την περίοδο 2007 – 2010 πραγματοποίησε σημαντικό έργο σε υποδομές και αστικές αναπλάσεις. Αύξησε την περιουσία του Δήμου κατά 22 εκατ. Ευρώ και αναχρηματοδότησε τα δάνεια του, με το χαμηλότερο επιτόκιο στην αγορά.

Ως Αναπληρωτής Διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής από το 2004 έως το 2006, συνέβαλε στην προώθηση του Προγράμματος Αποασυλοποίησης «Ψυχαργώς».

10 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα 1994-2004

Από το 1994 έως το 2004 εργάστηκε στο χρηματοοικονομικό κλάδο και στο τομέα της Επενδυτικής Τραπεζικής ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε χρηματοοικονομικά θέματα. Συμμετείχε στις ομάδες έργου που αφορούσαν την εισαγωγή μεγάλων εταιριών στο Χρηματιστήριο και σε πολλές μεγάλες συγχωνεύσεις επιχειρήσεων.

Υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με θέμα το συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας.

Κάτοχος μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων – ΜΒΑ από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Κάτοχος μεταπτυχιακού Μεταπτυχιακές σπουδές στην Τραπεζική από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Μεταπτυχιακές σπουδές στον Τουρισμό στο Πανεπιστήμιο Αιγαίο

Πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παντρεμένος με τη δικηγόρο Αθηνών Αναστασία Κοσμοπούλου και πατέρας μιας κόρης

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις