ΛΑΚΩΝΙΑ. Επίσκεψη γνωριμίας του νέου Δ.Σ., πραγματοποίησαν το Σάββατο 2/4, οι βουλευτές της Λακωνίας Αθανάσιος Δαβάκης, Νεοκλής Κρητικός και Σταύρος Αραχωβίτης, στα γραφεία του Συλλόγου Γονέων Τρίτεκνων Οικογενειών Νομού Λακωνίας «Οι Λάκωνες».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση του προέδρου του Συλλόγου Γεωργίου Οικονομάκη, παρουσία των Μαρία Μανιάτη, (Αντιπροέδρου), Αναστασίας Πατρινού, (Γενικής Γραμματέα), και των μελών του Δ.Σ. Γεωργίου Δημακόγιαννη, Μιχάλη Καρούνη, Πολυτίμης Τσάχαλη και Παναγιώτας Φασουλοπούλου.

Τι συζήτησαν

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. συζήτησαν με τους βουλευτές θέματα που απασχολούν την τρίτεκνη οικογένεια τα τελευταία χρόνια, την επιτακτική ανάγκη θεσμικής αναβάθμισης της πολυμελούς τρίτεκνης οικογένειας αναγνωρίζοντας και εξομοιώνοντάς την, ως, πλέον, πολύτεκνη.

Περαιτέρω

Στην συζήτηση τονίστηκε η «…ουσιαστική ανάγκη αύξησης των κινήτρων για τους νέους να ξεκινήσουν οικογένεια αποκτώντας το πρώτο ή και δεύτερο παιδί», με την έμπρακτη στήριξη της ελληνικής πολιτείας.

Ειδικότερα αναφέρθηκε η προάσπιση της μητρότητας ως θεμέλιο λίθο ύπαρξης της οικογένειας, «…θωρακίζοντας με αυτόν τον τρόπο το δημογραφικό πρόβλημα το οποίο με την τελευταία απογραφή κρούει τον κώδωνα κινδύνου αισθητής μείωσης του ελληνικού πληθυσμού».

«… οι βουλευτές άκουσαν με ενδιαφέρον όσα τους τέθηκαν και δήλωσαν ότι θα σταθούν αρωγοί ώστε να συμβάλλουν στο να επιτευχθούν οι στόχοι του συλλόγου μας», λένε από τον Σύλλογο Τριτέκνων.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις