ΤΡΙΠΟΛΗ. Η επίσημη τελετή υπογραφής της Συμφωνίας Συνεργασίας του Δήμου Τρίπολης με τα Special Olympics Hellas, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου, στο Δημαρχείο της πόλης.

Τη Συμφωνία συνυπόγραψαν ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Κώστας Τζιούμης και ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Πρέσβης ε.τ. κ. Διονύσιος Κοδέλλας.


Η συμφωνία προβλέπει Τοπικό Πρόγραμμα Special Olympics Τρίπολης για άτομα με νοητική αναπηρία, με την αμέριστη υποστήριξη και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το Τοπικό Πρόγραμμα στην Τρίπολη θα ξεκινήσει με προπονήσεις στα αθλήματα του στίβου και της αναρρίχησης, κινητοποιώντας άτομα με νοητική αναπηρία και τις οικογένειές τους να ενταχθούν στα Special Olympics και να αποδείξουν ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν υπάρχει η θέληση και η δύναμη της ψυχής.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Κώστας Τζιούμης, σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Το 2022 είναι ανεπίτρεπτο τα παιδιά με νοητική στέρηση να παραμένουν μέσα στο σπίτι τους. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, θα ασχοληθούν με τον αθλητισμό, θα ενταχθούν σε ομάδες και στο κοινωνικό σύνολο. Είναι εξαιρετική ημέρα για τον Δήμο Τρίπολης, διότι μέσω αυτής της συνεργασίας, στηρίζουμε τα παιδιά με νοητική στέρηση».

Από την πλευρά του, ο κ. Κοδέλλας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και εξέφρασε τη χαρά του για τα εγκαίνια του προγράμματος στην Τρίπολη. «Πέρα από τις ικανότητες να τρέχετε έναν μεγάλο και ιστορικό δήμο, κύριε Δήμαρχε, έχετε μια βαθιά ανθρωπιστή πλευρά, ως χαρακτήρας. Αυτό είναι μια εγγύηση για εμάς ότι θα είσαστε πάντα αρωγός μας. Εμείς θέλουμε να βγάλουμε τα παιδιά με νοητική αναπηρία από το σπίτι τους και να τους δώσουμε διέξοδο μέσα από αθλητισμό.
Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε μια νέα ζωή στα άτομα με νοητική αναπηρία, αλλά και στις οικογένειές τους.
Εμείς ζητάμε από την τοπική κοινωνία να σταθεί δίπλα μας.»

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ακολούθησε ανταλλαγή δώρων, με τον Δήμαρχο Τρίπολης να δωρίζει στον Πρόεδρο των Special Olympics Hellas ένα αντίγραφο της παλάσκας του Αρχιστράτηγου, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις